«Διπλά» ταξίδια, σε Ερυμάνθεια Αχαΐας, Αρναία Χαλκιδικής και Τρίπολη, είχαν κάνει ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος» μαζί με τις δύο γυναίκες, όπως επιβεβαιώνουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Όπως εκτιμούν, τα πρώτα ταξίδια είχαν σκοπό την κατόπτευση οικονομικών στόχων και στη συνέχεια τα δεύτερα την πραγματοποίηση ληστρικών επιδρομών.

Ωστόσο, όπως φαίνεται μόνο αυτή της Ερυμάνθειας πέτυχε, αφού στην Αρναία τα σχέδια χάλασαν από την τυχαία «παρεμβολή» του αστυνομικού τον οποίο κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, ενώ στην Τρίπολη δεν πρόλαβαν γιατί συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι από τις 22 έως τις 25 Δεκεμβρίου 2019 ο «Τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες διέμειναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της Χαλκιδικής.

Στο σημείο που διέμειναν, σε κοντινή απόσταση, υπήρχαν δύο τουλάχιστον οικονομικοί στόχοι. Το ίδιο έκαναν και τέσσερις ημέρες μετά, όπου κατέλυσαν και πάλι σε ενοικιαζόμενο αγροτικό σπίτι από τις 29 Δεκεμβρίου 2019 έως και την 1η Ιανουαρίου 2020, πιθανότατα για τη διάπραξη της ληστείας. Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο διαμονές οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν αν επέστρεψαν στην Αθήνα ή έμεναν στη Θεσσαλονίκη.

Στη συμπρωτεύουσα είχε σπουδάσει ο «τοξοβόλος», ενώ από εκεί κατάγεται η 26χρονη που συνελήφθη μαζί του και ταξίδευε συχνά για να επισκεφθεί συγγενικά της πρόσωπα. Από την Πυλαία Θεσσαλονίκης, στις αρχές Δεκεμβρίου, είχε κλαπεί και το αυτοκίνητο που… πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο με τον αστυνομικό στην Αρναία Χαλκιδικής.

Το κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ

Στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ο αστυνομικός του Α.Τ. Ζαγκλιβερίου είδε το όχημα μέσα στο χαντάκι και δίπλα του μία νεαρή γυναίκα. Προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο άνδρες, που βγήκαν από ένα τζιπ, επίσης κλεμμένο, αυτή τη φορά από την Αθήνα. Τον ακινητοποίησαν με υποπολυβόλο και τον κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Στη συνέχεια έπλυναν με χλωρίνη το εσωτερικό του πρώτου οχήματος, που είχε μείνει ακινητοποιημένο στο χαντάκι και διέφυγαν με το τζιπ. Η «τριάδα» φαίνεται να πήγε στο σπίτι που διέμεναν, πήραν τα πράγματά τους και έφυγαν.

Ο ιδιοκτήτης βρήκε το κλειδί στο σημείο όπου είχαν συνεννοηθεί να το αφήσουν.

Το τζιπ βρέθηκε… φουνταρισμένο σε έναν γκρεμό στον Μπράλο Φθιώτιδας. Παρότι και αυτό ήταν… χλωριωμένο, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σχεδόν 10 μέρες αργότερα, ταυτοποίησαν στο εσωτερικό του DNA που ανήκε στον 32χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη.

Πώς συνελήφθησαν

Από εκείνη τη στιγμή, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούσαν ίχνη του, πίσω από τις κλοπές συγκεκριμένων οχημάτων.

Σύμφωνα πάντα με τον Ελεύθερο Τύπο, στις 26 προς 27 Ιανουαρίου 2020 έγινε αντιληπτή η κλοπή ενός ακόμη τζιπ ίδιας μάρκας από την περιοχή του Χολαργού. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να το εντοπίσουν στην περιοχή του Βύρωνα και να το θέσουν σε φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Δύο ημέρες αργότερα είδαν τον Γιάννη Μιχαηλίδη να επιβιβάζεται στο πίσω κάθισμα του τζιπ, η 26χρονη στη θέση του οδηγού και η 28χρονη σε αυτή του συνοδηγού. Από εκεί και έπειτα ακολουθήθηκε η πορεία του από Βύρωνα, Καισαριανή, Υμηττό έως και την Αγία Παρασκευή, όπου συνελήφθησαν.

Το ταξίδι στην Τρίπολη

Τα στελέχη του Αντιτρομοκρατικού Επιτελείου διαπίστωσαν ότι η «τριάδα», δέκα ημέρες νωρίτερα, είχε ταξιδέψει στην Τρίπολη, πιθανότατα για την κατόπτευση τράπεζας, την οποία δεν αποκλείουν πως θα λήστευαν την ημέρα της σύλληψής τους ή τις επόμενες ημέρες αν κατευθύνονταν και πάλι προς την αρκαδική πόλη.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων των πλαστών ταυτοτήτων που χρησιμοποιούσαν, οι αστυνομικοί ερεύνησαν ως βάσιμες τουλάχιστον δύο κατοικίες, σε Χολαργό και Βύρωνα. Το ένα είχε νοικιαστεί από υπαρκτό πρόσωπο, με στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε εκείνα μιας από τις πλαστές ταυτότητες, χωρίς όμως να σχετίζεται με την υπόθεση.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τουλάχιστον ένα σπίτι-«βάση», των συλληφθέντων, ενώ παράλληλα στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται μια προσπάθεια ανάσυρσης δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Παράλληλα διαπιστώθηκε πως ο «Τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες είχαν κάνει κάποιες δοκιμές πτήσης drone στον Υμηττό, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Για κατόπτευση οικονομικών στόχων, για χαρτογράφηση διαδρομών, για παρακολούθηση ή εναέρια πλήξη στόχων; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα των αστυνομικών για τη χρήση του, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για παρακολούθηση οικονομικών στόχων, χωρίς όμως να μπορούν να προβλέψουν τη μελλοντική χρησιμοποίησή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από