Σε αναστολή καθηκόντων ειδικευόμενου ιατρού προχώρησε το πρωί η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και ο διοικητής νοσοκομείου του νησιού.

Πρόκειται για τον γιατρό που καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για την ασέλγεια σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού.

Η υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος του ανήλικου παιδιού της συζύγου του εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών.

Η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ιατρού για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου» και «αποπλάνηση παιδιού», η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διερευνώντας το θέμα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης διαπίστωσε ότι ο ιατρός λαμβάνει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη 30/1/2020 η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου της Κρήτης στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε από σήμερα 3/2/2020 σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, το παιδί φέρεται να κακοποιείτο σεξουαλικά από τον πατριό του από την ηλικία των 7 έως 16 ετών, δηλαδή από το 2005 έως το 2014!

Το φερόμενο θύμα αποκάλυψε τα όσα φέρεται να περνούσε στα χέρια του κατηγορούμενου, αφού εκείνος χώρισε με τη μητέρα του.

Ο ανήλικος αποκάλυψε στη μητέρα του τα όσα φριχτά βίωνε μόλις εκείνη πήρε διαζύγιο.

Η δίκη σε πρώτο βαθμό έγινε τον Ιούνιο του 2019 με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου να κρίνει ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον γιατρό που αρνήθηκε τις κατηγορίες. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών και αφέθηκε ελεύθερος καθώς κατέβαλλε εγγύηση 10.000 ευρώ, με την υποχρέωση να διαμένει στο Ηράκλειο και να μην πλησιάζει το θύμα και τη μητέρα του σε απόσταση 200 μέτρων.

Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του.