Τελικά ο εκβιασμός του ΠΑΟΚ πέρασε και η κυβέρνηση υποχώρησε μπροστά στις απειλές σε βάρος βουλευτών. Όπως σας είχε προαναγγείλει από χθες το in.gr, συγκεκριμένοι πολιτικοί παράγοντες, βουλευτές και ευρωβουλευτές εκβιάστηκαν από τον ΠΑΟΚ, μετά το πόρισμα – κόλαφος της ΕΕΑ που τον οδηγούσε σε υποβιβασμό, μαζί με την Ξάνθη, για την πολυμετοχικότητα.

Η κυβέρνηση υποχώρησε στον εκβιασμό και την ίδια στιγμή που θέλησε να επιδείξει πυγμή, διαγράφοντας τον Θόδωρο Ζαγοράκη από τη ΝΔ, ανακοινώνει και αλλαγή του νόμου.

Ηταν φανερό από χθες ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ξεκίνησε με την εντελώς λανθασμένη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη και συνεχίστηκε  με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Θ. Ζαγοράκη ο οποίος απείλησε με αποχώρηση από τη ΝΔ (όχι με παραίτηση από την πλουσιοπάροχη θέση του ευρωβουλευτή).

Μάλιστα, οι πληροφορίες που ήταν εν γνώσει του In.gr έλεγαν ότι με παρέμβαση και καθοδήγηση του Γ. Γεραπετρίτη, έγινε αυτή η δήλωση που ουσιαστικά «αθώωνε» τον ΠΑΟΚ.

Και ήρθε η σημερινή εξέλιξη για να επιβεβαιώσει ότι ο εκβιασμός πέρασε:

Σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, «με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού»

Τι κάνει δηλαδή η κυβέρνηση; Τρία τραγικά πράγματα:

1.       Παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και προαναγγέλλει μια ρύθμιση εκτός πραγματικότητας μόνο και μόνο για να διασωθεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

2.       Παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στην απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στέλνει ένα σαφές μήνυμα: Να μην ισχύουν οι αποφάσεις και οι παρανομούντες να παρανομούν χωρίς κανένα κόστος. Στέλνει το μήνυμα σε όσους παίρνουν αποφάσεις τηρώντας απαρέγκλιτα τους νόμους, να παρανομούν γιατί έτσι περνά ο εκβιασμός που έγινε καθώς και το building που ξεκίνησε με τρόπο απροκάλυπτο από χθες το απόγευμα.

3.       Το τρίτο και πολύ σημαντικό είναι ότι με τη νομοθετική παρέμβαση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, μια παρέμβαση «πλυντήριο» στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, στέλνεται κι ένα ακόμη επικίνδυνο μήνυμα: Λέει σε όλους «αγοράστε όποια ομάδα θέλετε, η πολυμετοχικότητα δεν είναι τίποτε και δεν τιμωρείται». Μα με τον τρόπο αυτό εκτός από ωμή παραβίαση των νόμων και όποιας ηθικής μπορεί να υπάρχει,  έχουμε και σαφέστατη αλλοίωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Οποιος θέλει, όποιος αισθάνεται ισχυρός και όποιος μπορεί, έχει το δικαίωμα να αγοράζει μια ομάδα μιας και ξέρει ότι οι νόμοι που ίσχυαν μέχρι τώρα δεν θα ισχύσουν στο μέλλον γιατί κάποια νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει να «ξεπλύνει» τις καραμπινάτες παρανομίες.

Προφάσεις

Μόνο ως προφάσεις εν αμαρτίαις μπορεί να διαβαστεί η δήλωση του κ. Πέτσα ότι «η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Γιατί στην αμέσως επόμενη παράγραφο λέει: «Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Δηλαδή; Κάποιος παραβιάζει τους νόμους και δεν θα τιμωρηθεί γιατί κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή; Από ποιους κινδυνεύει; Μήπως από τους παράγοντες του ΠΑΟΚ που από χθες μιλούν για εμφύλιο και ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο;

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, είπε χθες από το κανάλι του κ. Σαββίδη ότι θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, ότι το θέμα είναι «εθνικό» και ότι με αυτή την απόφαση «κάποιοι ήθελαν να χυθεί αίμα».

Ουσιαστικά έστελνε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «για να μη χυθεί αίμα» ή για να το πούμε κομψά, όπως το είπε ο κ. Πέτσας «για να μην απειληθεί η κοινωνική συνοχή» θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος.

Και τώρα ο νόμος αλλάζει, το αυτοδιοίκητο πάει περίπατο, η ανεξάρτητη ΕΕΑ που έβγαλε ένα γενναίο πόρισμα, τηρώντας τους νόμους, καταστρατηγείται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από