Με την παρουσία δεκάδων συγγενών των θυμάτων της φονικής πλημμύρας που έπληξε την Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η  δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αρκετοί από τους 21  κατηγορουμένους της, υπόθεσης επέλεξαν να προσέλθουν στο δικαστήριο και άλλοι να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους στη δίκη, όπως έχουν το δικαίωμα από τη δικονομία.

Απούσα από τα δικαστήρια και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρενα Δούρου,το όνομα της οποίας συγκαταλέγεται στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τη φονική πλημμύρα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταθέσουν περί τους 135 μάρτυρες. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.

Κατά περίπτωση οι 21 κατηγορούμενοι της υπόθεσης αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, σωματικές βλάβες,πλημμύρα από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης υπέβαλλαν αίτημα αλλαγής της αίθουσας που θα συνεδριάζει το δικαστήριο καθώς δεν επαρκεί για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι. Επίσης υπεβλήθη και αίτημα διακοπής της δίκης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.