Το Eco-Fest 2020, η τριήμερη εκδήλωση-γιορτή με επίκεντρο τις «πράσινες» πόλεις που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στις 18-20 Ιανουαρίου αποτέλεσε για ακόμη μια φορά επίκεντρο σημαντικών θεμάτων που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, τις τις «έξυπνες», βιώσιμες πόλεις κ.α.

Σε αυτή την εκδήλωση, η Kosmocar είχε κυρίαρχη παρουσία ως Μεγάλος Χορηγός της εκδήλωσης.

Τα εγκαίνια του Eco-Fest 2020 έκαναν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο της Kosmocar και είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σε βάθος για τις δυνατότητες των σύγχρονων ηλεκτρικών μοντέλων των Volkswagen, Audi και Skoda.

Μάλιστα, στην ειδική ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση, που συγκέντρωσε την ευρεία συμμετοχή  εκπροσώπων της Πολιτείας, δημάρχων και περιφερειαρχών απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar-Volkswagen, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφαρμογής ενός θεσμικού πλαισίου, που θα συντονίσει όλους τους εμπλεκόμενους, υπηρεσιακούς παράγοντες και εταιρείες, με στόχο τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

Στάθηκε στη συνολική υπεροχή του Volkswagen Group με ηλεκτρικά μοντέλα που ήδη διατίθενται στην αγορά, και προανάγγειλε το λανσάρισμα του καινοτόμου Volkswagen ID.3 αργότερα μέσα στο έτος, με αυτονομία έως και 550 χλμ. και χαρακτηριστικά που το καθιστούν ευθέως  ανταγωνιστικό απέναντι ακόμη και σε συμβατικά αυτοκίνητα.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Ανδρέας Χαλμπές, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar-Skoda, που αναφέρθηκε στη γκάμα της Skoda και πλέον διαθέτει τόσο ηλεκτρικά όσο και plug-in υβριδικά μοντέλα και η οποία μέσα στο 2020 θα εμπλουτιστεί περαιτέρω.

Νίκος Μαρτίνος, Group PR Manager της Kosmocar, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης παρουσίασης κινήτρων και της ανάπτυξης υποδομών στην Ελλάδα, που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην ευρύτερη και ταχεία εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης.

Στο Eco-Fest 2020, η Kosmocar, ως  επίσημος  εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα, παρουσίασε σε χώρο περίπου 400 τ.μ. τα ηλεκτρικά Volkswagen e-up! και E-Golf, το plug-in υβριδικό Passat GTE και τα Polo TGI και Caddy TGI που κινούνται με φυσικό αέριο. Από την Audi συμμετείχαν το ηλεκτρικό e-tron και το A3 g-tron με φυσικό αέριο ενώ από τη SKODA το ηλεκτρικό Citigoe iV και τα φυσικού αερίου Kamiq G-TEC, Scala G-TEC καθώς και Octavia Combi G-TEC.