Στην αγαπημένη του γυναίκα, Μέγκαν Μαρκλ και τον γιο τους Άρτσι στον Καναδά, γύρισε ο πρίγκιπας Χάρι, έτοιμος να ξεκινήσει τη νέα του ζωή μακριά από τις υποχρεώσεις του απέναντι στην βρετανική βασιλική οικογένεια, γράφοντας έτσι τον επίλογο του επεισοδιακού Megxit.

Ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε με πτήση της British Airways – και όχι με ιδιωτικό αεροπλάνο – από το Χίθροου του Λονδίνου στο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ,  το βράδυ της Δευτέρας (20/1).

Οι παπαράτσι, τον κατέγραψαν να κατεβαίνει από την πίσω σκάλα του Boeing 747 φορώντας ένα μπλε μπουφάν και τζιν παντελόνι και κρατώντας ένα σακίδιο στους ώμους τους, επιλέγοντας ένα casual look , ακριβώς όπως και η Μέγκαν Μαρκλ σε βόλτα που την εντόπισαν παπαράτσι να κάνει μαζί με τον μικρό Άρτσι και τα σκυλιά της σε πάρκο.

Φυσικά, ο Χάρι είχε μαζί του και δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Αποχαιρετώντας τη βασιλική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου

Η διατλαντική αυτή πτήση του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (19/1) με θλίψη δήλωσε ότι το διάσημο ζευγάρι δεν είχε άλλη επιλογή, σήμανε το «αντίο» του δούκα του Σάσεξ στην βασιλική ζωή που είχε γνωρίσει από την γέννησή του. Τώρα πλέον, δεν θα χρησιμοποιεί τον τίτλο «Αυτού Υψηλότητα» και θα είναι γνωστός απλώς ως δούκας του Σάσεξ.

Παραμένει ωστόσο πρίγκιπας.

Η τελευταία πράξη του πρίγκιπα Χάρι ως μέλος της βασιλικής οικογένειας ήταν η παρουσία του στην Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Αφρικής στο Λονδίνο, το απόγευμα της Δευτέρας, όπου πραγματοποίησε ιδιωτικές διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Μαρόκου, Σααντεντίν Οτμανί, τον πρόεδρο του Μαλάουι Πίτερ Μουθαρίκα και τον πρόεδρο της Μοζαμβίκης Φιλίπε Νιούσι.

Ο Χάρι συναντήθηκε επίσης, με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, αλλά δεν έμεινε στο Λονδίνο για να παραβρεθεί στην πρώτη σόλο δεξίωση του αδερφού του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, έχοντας στο πλευρό της την Κέιτ Μίντλετον που ξεχώρισε με την παρουσία της.

Η ανέμελη Μέγκαν στον Καναδά

Την ίδια ώρα, η Μέγκαν Μαρκλ ζει την δική της ζωή στον Καναδά, ανέμελη και μακριά από τις σκοτούρες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι. Χθες, ο φωτογραφικός φακός την συνέλαβε να έχει πάει βόλτα τα σκυλιά κρατώντας στο στήθος της, σε μάρσιπο τον οχτώ μηνών γιο της, Άρτσι.

Η δούκισσα του Σάσεξ δεν έδειξε καθόλου το άγχος της για τις ταραχώδεις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση – βόμβα του ζευγαριού να αποχωρήσουν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τις συνεδριάσεις και τις συζητήσεις σχετικά με το Megxit.