Με σύμμαχο τη νέα γενιά μοντέλων, την αιχμή του δόρατος τα SUV της και την τεχνολογική τους αρτιότητα, η Volvo κατάφερε για ακόμη μια χρονιά να πετύχει ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων, παγκοσμίως, ξεπερνώτας τα  700.000 αυτοκίνητα, για το 2019.

Επίσης, στην Ελλάδα, η σουηδική φίρμα  έκλεισε το 2019 με αύξηση πωλήσεων κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τις συνολικές πωλήσεις της στην Ελλάδα να φθάνουν τα 1.858 αυτοκίνητα.

Το νέο ρεκόρ πωλήσεων της Volvo τροφοδοτήθηκε από τη σταθερά ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται σε όλον τον κόσμο για τα SUV της σουηδικής εταιρείας, καθώς και για τα wagon και sedan μοντέλα των Σειρών 60 και 90 σε Ευρώπη και Κίνα.

Εξίσου ανοδική είναι η πορεία και για τα  plug-in υβριδικά μοντέλα της φίρμας, , με τις συνολικές πωλήσεις τους να κλείνουν στις 45.933 οχήματα για το 2019, αριθμός αυξημένος κατά 22,9% σε σχέση με το 2018.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που τα αποτελέσματα της Volvo στην Ελλάδα συνδυάζονται με σημαντική αύξηση των δεικτών εξυπηρέτησης των πελατών μας, καθώς και με την ολοκλήρωση, εντός του 2020, της πιστοποίησης των εκθέσεων και των συνεργείων μας με βάση τα πλέον πρόσφατα πρότυπα της Volvo Cars. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως που το επιτυγχάνει. To 2020 προβλέπεται μια ακόμη χρονιά ανόδου με ιδιαίτερη έμφαση στα plug-in υβριδικά μοντέλα μας». δήλωσε ο Νίκος Γιαννουσάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Ελλάς.

Σαφώς, το επόμενο σημαντικό νέο έρχεται από την ηλεκτρικο- υβριδική plug – in εκδοχή της φίρμας, το XC40 Recharge ενώ, η Volvo είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει την επιλογή μιας plug-in υβριδικής έκδοσης σε κάθε μοντέλο της γκάμας του.

H σειρά μοντέλων Recharge θα δώσει περαιτέρω ισχυρή ώθηση στις πωλήσεις της Volvo, χάρη και στο επιπλέον κίνητρο που προσφέρει η εταιρεία για την απόκτησή τους. Με την αγορά κάθε νέου plug-in υβριδικού Volvo περιλαμβάνεται επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για διάστημα 12 μηνών. Στόχος της Volvo είναι το 2020 οι πωλήσεις των μοντέλων Recharge να αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών πωλήσεών της.