Ποιος να το πίστευε ότι, μια μέρα, ο διάσημος σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κάμερον και η ομάδα του θα συνέβαλαν στη δημιουργία ενός μελλοντικού αυτοκινήτου της Mercedes-Benz. Το  Vision AVTR που παρουσιάζει η Mercedes στη CES ( έκθεση τεχνολογίας) δεν είναι μόνο εμπνευσμένο από τη μεγάλη επιτυχία του Avatar, αλλά ουσιαστικά δίνει μια γεύση από το πραγματικό αυτοκίνητο που θα βλέπουμε ή θα οδηγούμε στους δρόμους στο μακρινό μέλλον. Μοντέλα για τα οποία μας έχουν προετοιμάσει οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε, η αυτόνομη οδήγηση, τα φουτουριστικά σχήματα, οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας κ.α. αποτελούν πλέον, την ραχοκοκαλιά των σύγχρονων αυτοκινήτων, με πολλά από αυτά τα συστήματα να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα ταμπλό των επόμενων αυτοκινήτων μαζικότερης παραγωγής.

Η ψηφιακή πολυτελεία είναι το «σύνθημα» του νέου Vision AVTR.  H επωνυμία AVTR προέρχεται από το AVATAR χωρίς τα ενδιάμεσα. Η είσοδος του οδηγού στο αυτοκίνητου δεν γίνεται με κανένα κλειδί. Απλά, ο οδηγός, όταν πλησιάσει μπορεί να εισέλθει σε αυτό μόνο όταν η προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει αναγνωρίσει τους παλμούς της καρδιάς του ιδιοκτήτη και την αναπνοή του. Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο ενεργοποιείται και ο ηλεκτροκινητήρας του. Μέσα από μια οθόνη προβάλλονται όλες οι λειτουργίες του οχήματος.

Απο τα πιο εντυπωσιακά στοχεία είναι η δυνατότητα που δίνουν οι άξονες και τροχοί του αυτοκινήτου, όπου το Vision AVTR μπορεί να κινείται ακόμη και πλάγια, υπό γωνία 30 μοιρών, όπως δηλαδή, οι  κάβουρες. Εξίσου φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό του, εκεί, όπου ο οδηγός μπορεί να επιβλέπει για το τι συμβαίνει γύρω από το όχημα, με γραφικά που παρουσιάζονται μέσω της τεχνολογίας 3D, ενώ, ο χρωματισμός στο σαλόνι αλλάζει ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.  Η τεχνολογική …υπερβολή δεν σταματάει εδώ, μιας και η τεχνολογία της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου βασίζεται στην οργανική κυτταρική χημεία.

Η ισχύς της μπαταρίας αγγίζει τα 110 kWH, φορτίζεται ασύρματα, ενώ, η φόρτιση της διαρκεί μόλις 15 λεπτά. Συνολικά, το νέο μοντέλο διαθέτει για την κίνηση του τέσσερις ηλεκτροκινητήρες,  ενώ η συνδυαστική του ισχύς φτάνει τα 350 kW. Όσο για την αυτονομία ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα, όντας ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει και σε αυτόν τον τομέα. Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι ανακυκλώσιμα, ενώ, από το πολυτελές, μινιμαλιστικό εσωτερικό του δεν λείπουν και σπάνια υλικά, όπως το ξύλο του δαπέδου που ονομάζεται Karuun. Πρόκειται για ένα φυτό από το οποίο προέρχεται μεγαλώνει πολύ γρήγορα στην Ινδονησία και η συγκομιδή του γίνεται με το χέρι.   Το μελλοντικό αυτοκίνητο της Mercedes-benz παρουσιάστηκε στο Λας Βέγκας, στην Έκθεση Ηλεκτρονικών CES, εκεί όπου όλες οι εταιρείες συμμετέχουν σε αυτή, παρουσιάζοντας όντως, τις πιο προηγμένες τεχνολογίες τους γύρω από την αυτοκινητοβιομηχανία.