Μία βόμβα, η οποία εικάζεται ότι προέρχεται από τον βομβαρδισμό της Σάμου στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου εντοπίστηκε στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα βρέθηκε κατά τη διάρκεια εκσκαφών σε οικοδομή, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο της πόλεως.

Η περιοχή φυλάσσεται, ενώ αύριο αναμένεται να φτάσει στο νησί για να εξετάσει το εύρημα, ειδικός πυροτεχνουργός.

Από τις 7 το πρωί έως το τέλος της επιχείρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου ανατολικής Σάμου, «θα εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα».

Με απόφαση του δημάρχου ανατολικής Σάμου δεν θα λειτουργήσουν αύριο προληπτικά, οι σχολικές μονάδες 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, που βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα.

Στην ανακοίνωση του Δήμου ορίζεται ως χώρος συγκέντρωσης στον οποίο μπορούν να παραμείνουν οι πολίτες μέχρι το πέρας της επιχείρησης, το Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου. Στη διάθεση των πολιτών που χρειάζονται μετακίνηση θα βρίσκεται το λεωφορείο του Δήμου, στο πάρκινγκ απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τέλος, προς υποβοήθηση του έργου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, όσο αφορά την εκκένωση της προαναφερθείσες περιοχής, θα συνδράμει το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ανατολικής Σάμου.