Η Audi θεωρεί ότι «το μέλλον είναι ηλεκτρικό». Το δεύτερο μοντέλο  e-tron στην γκάμα της είναι γεγονός, όντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που προάγει την ηλεκτροκίνηση με τον δυναμικό τρόπο. Συγκεκριμένα,  το Audi e-tron Sportback είναι ένα δυναμικό Coupé SUV με ισχύ έως και 300 kW και αυτονομία που φτάνει τα 448 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Το Audi e-tron Sportback 55 quattro είναι εφοδιασμένο με έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 265 kW και ροπή 561 Nm με επιδόσεις …φωτιά:  χρειάζεται μόλις 6,6 δευτερόλεπτα για να φθάσει τα 100 χλμ./ώρα, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα.

To ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και δυναμικά χαρακτηριστικά σε οποιοδήποτε έδαφος και με αυτό η Audi γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μετάδοσης quattro.

Επίσης, η χαμηλή τοποθέτηση των εξαρτημάτων του συστήματος κίνησης εξασφαλίζει το κέντρο βάρους να είναι πολύ χαμηλότερα από ένα συμβατικό SUV. Έχει επιτευχθεί ιδανική κατανομή φορτίου άξονα σε αναλογία σχεδόν 50:50.

Το Audi e-tron Sportback θα κατασκευάζεται και αυτό στο εργοστάσιο ουδέτερων εκπομπών CO2 στις Βρυξέλλες με το λανσάρισμά του στην Ευρώπη καθώς και στην χώρα μας να έχει προγραμματιστεί για την Άνοιξη του 2020.