Ο  «σουλτάνος» Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρκικής παραγωγής και συγκεκριμένα, της εταιρείας Devrim. Η συγκεκριμένη φίρμα έχει ιστορία άνω των 50 ετών. Μάλιστα, η πρώτη της προσπάθεια για ένα εθνικό αυτοκίνητο έγινε το 1961 ,  όμως ποτέ δεν βγήκε στους δρόμους.

. «Τότε είχαν σταματήσει το Devrim. Τώρα όμως δεν θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο με αυτά τα αυτοκίνητα» δήλωσε με στόμφο στην επίσημη εκδήλωση παρουσίασης των πρωτοτύπων των τουρκικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων ο «σουλτάνος» Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχουμε ανάγκη να αγοράσουμε τίποτα. Τα κάνουμε όλα μόνοι μας».

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV , όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και ένα σεντάν . Η μοντέρνα σχεδίαση τους προέρχεται από το στούντιο Pininfarina και θα κατασκευάζονται από την TOGG. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Προύσα.

Στόχος έως το 2030 να έχει η γείτονα χώρα πέντε διαφορετικά μοντέλα.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με 200 ίππους, ενώ μετά από μια πλήρη φόρτιση θα προσφέρει αυτονομία στα 300 χιλιόμετρα . Σε επιδόσεις ,θα  χρειάζεται 7,6 δεύτερα για το 0-100. Η κορυφαία έκδοση θα είναι τετρακίνητη, με δύο ηλεκτροκινητήρες και 400 ίππους, 0-100 σε 4,8 δεύτερα, αυτονομία 500 χιλιομέτρων και δυνατότητα φόρτισης έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας μέσα σε 30 λεπτά.Για τα τουρκικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευαστεί ένα νέο εργοστάσιο στην περιοχή του Gemlik, στα βορειοδυτικά της επαρχίας της Προύσας (Bursa).