Σε εξέλιξη είναι η αντιφασιστική διαδήλωση στα Προπύλαια από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στον απόηχο του ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι μαζική, ενώ κλειστή είναι αυτήν την ώρα η Πανεπιστημίου με την τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων μέσω άλλων δρόμων. Λίγο μετά τις 14.00 η πορεία ξεκίνησε με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Κοινό αίτημα της αντιφασιστικής κινητοποίησης είναι να μην πέσει στα μαλακά η οργάνωση του Μιχαλολιάκου για να μην επιστρέψουν ξανά στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν επίσης να μην περάσει η εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει τους νεοναζί από τα εγκλήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα στη συγκέντρωση απηύθυναν οι: Αναμέτρηση (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση+Κριτική,Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

«Σε αυτό το κλίμα, μια εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονικής συμμορίας της ΧΑ που θα αθωώνει το ναζισμό, οπλίζει το χέρι των φασιστών. Δεν θα το επιτρέψουμε! Ο λαός γνωρίζει με την πικρή πείρα του ότι η ΧΑ και οι φασίστες αποτελούν εγκληματικές συμμορίες και θανάσιμο κίνδυνο. Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων της ΧΑ.» αναφέρουν σε άλλο σημείο.