Με αριστερόστροφη κριτική στον προϋπολογισμό 2020 ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για προϋπολογισμό «ταξικής μονομέρειας και πολιτικής απάτης».

Πιστός, δε, στην αντιπολιτευτική στρατηγική να αναφέρεται στην μεσαία τάξη σαν η δική του κυβέρνηση να την είχε στηρίξει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να την καταρρακώνει τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε χρήση του όρου «μεσαία τάξη» αλλεπάλληλες φορές.

Υποστήριξε ότι τίποτα καλό δεν προϋπολογίζει ο προϋπολογισμός 2020 για την μεσαία τάξη, ενώ αντίθετα δίνει δωράκια στα μεγάλα βαλάντια. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, όχι για να παραδεχθεί λάθη ή παραλείψεις, αλλά για να υποστηρίξει ότι είχε λάβει μέτρα για την μεσαία τάξη και να αναρωτηθεί «τι κάνει ο δικός σας προϋπολογισμός;».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, με την αδιόρατη απορία και την ταυτόχρονη έλλειψη αυτοκριτικής που τον διακρίνει μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, επιρρίπτοντας επί της ουσίας την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες που δεν αντιλήφθηκαν πόσο θετική ήταν για αυτούς η οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του.