Ο Όμιλος PSA και η FCA ανακοίνωσαν επισήμως, ότι, συγχωνεύτηκαν, δημιουργώντας τον τέταρτο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κάτι που είχε ήδη ξεκινήσει πριν από λίγες εβδομάδες.

Η Fiat Chrysler Automobiles και το Groupe PSA υπέγραψαν μια δεσμευτική συμφωνία που προβλέπει τη συγχώνευση των επιχειρήσεων τους, με ίσο ποσοστό συμμετοχής για κάθε όμιλο.

Υπολογίζεται ότι το νέο σχήμα θα έχει ετήσιες πωλήσεις 8,7 εκατομμυρίων οχημάτων, με έσοδα της τάξης των 170 δις €, λειτουργικά κέρδη άνω των 11 δις € και περιθώριο λειτουργικού κέρδους της τάξης του 6,6%, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του οικονομικού έτους 2018.

Επίσης, ο τζίρος του νέου ομίλου θα είναι της τάξης των 170 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα κέρδη θα φτάνουν αντίστοιχα τα 11 δις.

Οι φίρμες που αντιπροσωπεύει κάθε όμιλος είναι για την PSA τα μοντέλα Peugeot, Citroen, DS Automobiles και Opel και ο ιταλο- αμερικανικός της FCA, τα μοντέλα Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Fiat επαγγελματικά, Maserati, Lancia, Chrysler, Jeep, Dodge, Ram κ.α.