Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απίστευτη ταλαιπωρία που προκάλεσε σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Αθήνας η στάση εργασίας που πραγματοποίησε το πρωί μια απειροελάχιστη μειοψηφία εργαζομένων του μετρό οι οποίοι κατέβασαν ρολά εν ώρα αιχμής στο δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς της πρωτεύουσας προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση να μεταφερθούν 21 συνάδελφοί τους από διοικητικές θέσεις στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Αττικό Μετρό.

Η αλγεινή εντύπωση για την απόφαση αυτή των συνδικαλιστών του μετρό επιτείνεται από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που έκαναν στάση εργασίας.

Από το σύνολο των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ μόλις 25 άτομα απέργησαν, δηλαδή μόλις το 2% του συνόλου.

Μητσοτάκης: Ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων

Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό που ταλαιπώρησε αφάνταστα το επιβατικό κοινό.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.

«Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Καραμανλής: «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζηλίκια»

Για «νταβατζηλίκια» από μικρή μερίδα εργαζομένων έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες».

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί νταβατζηλίκια και εκβιασμούς. Δεν γίνεται  να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία».

Όπως ανέφερε, έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις τόνισε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε ότι είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο. Ο υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

Οργή στα social media

Φυσικά, όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μια έντονη δυσφορία στους πολίτες, με την οργή να ξεχειλίζει μέσω των πληκτρολογίων των χρηστών των social media. Έτσι λοιπόν, η Twitterόσφαιρα της Αθήνας πήρε το… πληκτρολόγιό της και ξεκίνησε να πυροβολεί κατά ριπάς.