Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο άνθρωπος που αναδείχθηκε από τη Lloyd’s ανάμεσα στις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, τιμήθηκε για την προσφορά του στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργάνωσε το Σωματείο «Αθηναΐδες».

Οι «Αθηναΐδες», μέλος του Ελληνοαμερικανικού οργανισμού ΑΧΕΠΑ, βράβευσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

H Ρένα Βασιλάκη αναφέρθηκε επιγραμματικά στο φιλανθρωπικό έργο του Βαγγέλη Μαρινάκη, εντός και εκτός Ελλάδας, όπως: η προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης – ανεξαρτήτως φυλής, η βοήθεια στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία, η στήριξη του έργου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, η δωρεά μνημείου γενοκτονίας των Ποντίων, η διοργάνωση μέσω της Ακαδημίας του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά με αναπηρίες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το έργο των «Αθηναΐδων», οι οποίες πριν από λίγες ημέρες έκλεισαν έξι χρόνια δράσεων.

Πηγή: onetv.gr