Ανακούφιση, αλλά και ταυτόχρονα… αγωνία μέχρι να επιστρέψει το παιδί τους στην Ελλάδα, εκφράζουν οι γονείς του έλληνα ναυτικού, ο οποίος ύστερα από 39 ημέρες απελευθερώθηκε τους πειρατές που τον είχαν απαγάγει, μαζί με άλλα τρία άτομα στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνει ο πατέρας του δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσει μαζί του για να τον ακούει αφού εκκρεμούν ακόμα κάποια διαδικαστικά που πρέπει να γίνουν.

«Να έρθει το παιδί μας. Απλώς μας είπαν ότι απελευθερώθηκε το παιδί, από κει και πέρα δεν μας είπαν τίποτα άλλο, ότι τρέχουν, λέει, να του βγάλουν βίζα να φύγει. Εάν προλάβουνε, πρόλαβαν, αλλιώς από Δευτέρα-Τρίτη, δεν ξέρω είναι κλειστά, λέει, εκεί κάτω και γίνεται χαμός» είπε μιλώντας στο Star.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle» τρεις εκ των τεσσάρων ομήρων είναι πλέον ελεύθεροι.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρεία.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε.

Το χρονικό της πειρατείας

Ήταν 4 Νοεμβρίου όταν πειρατές έβαλαν στο «στόχαστρο»  το ελληνόκτητο τάνκερ «Elka Aristotle» το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο, έξω από την πρωτεύουσα του Τόγκο.

Οι πειρατές φέρεται να πλησίασαν με ταχύπλοα και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τη φρουρά του πλοίου, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός φύλακα. Κατάφεραν, ωστόσο, να ανέβουν στο πλοίο. Τότε, σήμανε αμέσως συναγερμός, με τα μέλη του πληρώματος να τρέχουν προς τις καμπίνες για την ασφάλειά τους.

Κάποιοι, όμως, δεν πρόλαβαν με αποτέλεσμα οι πειρατές να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας.