Άλλο ένα βίντεο με περιστατικό άγριας αστυνομικής καταστολής κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια ήρθε χθες, Τετάρτη, στο φως της δημοσιότητας.

Άντρας των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτυση, εμφανίζεται να κάνει… σπριντ περίπου 100 μέτρων, να περνάει από την πλατεία Εξαρχείων και να κυνηγάει τους διαδηλωτές.

Αφού εντοπίζει έναν νεαρό ανάμεσα σε ρίχνει κόσμο, τον ρίχνει κάτω και αρχίζει να τον χτυπάει κατ’ εξακολούθηση με γκλομπ.

Στη συνέχεια, έρχεται και δεύτερος άντρας των ΜΑΤ, ο οποίος χτυπάει και αυτός με γκλομπ τον νεαρό και τον κλωτσάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός τελικά συνελήφθη.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Δόγμα μηδενικής ανοχής από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι εκδηλώσεις της 6ης Δεκεμβρίου χαρακτηρίστηκαν φέτος από την επίδειξη δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αμέσως μετά το πέρας της ειρηνικής πορείας, εκατοντάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων για το καθιερωμένο μνημόσυνο στην οδό Τζαβέλλα.

Ωστόσο, τα ΜΑΤ φαίνεται ότι είχαν διαφορετικές εντολές και συγκεκριμένα να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.

Σε μια επίδειξη δύναμης, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση, με προφανή στόχο να αποδείξουν ότι το «άβατο» καταργήθηκε -όπως και το πανεπιστημιακό άσυλο- και πως η πλατεία ελέγχεται από το κράτος και όχι τους αντιεξουσιαστές.

Το «μενού» της κρατικής καταστολής περιελάμβανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ρίψεις νερού με 5 αύρες και χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης. Ακόμη και τα σακίδια των δημοσιογράφων ελέχθηκαν από νωρίς για το «φόβο» επεισοδίων.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το φωτογραφικό στιγμιότυπο της Τατιάνας Μπόλαρη με τον εξευτελισμό ημίγυμνου διαδηλωτή στα χέρια των ΜΑΤ.

ΕΔΕ για τα περιστατικά αστυνομικής βίας

Υπενθυμίζεται ότι διενέργεια ΕΔΕ για τα περιστατικά αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια, καθώς και παραπομπή του ζητήματος στον Συνήγορο του Πολίτη, διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε αποσταλεί το Σάββατο από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.