Μήνυμα στρατιωτικής ισχύος και επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αποδέκτη την Τουρκία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ανέφερε πως θα ήθελε «να μην υποκύπτουμε ως κοινωνία και ως ΜΜΕ στην προπαγάνδα ότι μειονεκτούμε».

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι στην Τουρκία, υπάρχει προπαγάνδα δημιουργίας κλίματος υπεροχής και όχι ηττοπάθειας.

Τους αιφνιδιάσαμε

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην αναβάθμιση των γαλλικών Mirage 2000, είπε ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα καθώς χθες, «σηκώθηκαν αρκετά από αυτά, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, και με αριθμητικό πλεονέκτημα, έδωσαν ένα ακόμα μάθημα στην τουρκική αεροπορία, ότι τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολα, όσο τα υπολογίζει ο κ. Τσαβούσογλου, με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Παναγιωτόπουλου έρχονται μία μέρα μετά τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη ότι σε περίπτωση πολέμου θα είμαστε μόνοι μας απέναντι στην Τουρκία και τάχθηκε υπέρ των διπλωματικών λύσεων τονίζοντας ότι σε διπλωματικό επίπεδο έχουμε συμμάχους.

Η επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενεάς της Πολεμικής Αεροπορίας, F-16 και Mirage 2000.