Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εμπρηστής κατά… λάθος έγινε ένας σκύλος στο Έσσεξ της Βρετανίας, όταν άναψε τον φούρνο μικροκυμάτων, προκαλώντας φωτιά στο σπίτι του ιδιοκτήτη του.

Πρόκειται για ένα χάσκι, που ήταν μόνο στο σπίτι το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο… παίζοντας ενεργοποίησε τον φούρνο, όπου μέσα βρίσκονταν ένα χάρτινο πακέτο με ψωμί, που γρήγορα λαμπάδιασε και προκλήθηκε φωτιά.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος την ώρα του ατυχήματος έλειπε στη δουλειά, ειδοποιήθηκε για τη φωτιά που ξέσπασε από μια εφαρμογή που είχε κατεβάσει στο κινητό του,  και η οποία του επιτρέπει να βλέπει το εσωτερικό του σπιτιού του.

Βλέποντας τον καπνό στην κουζίνα, ειδοποίησε την πυροσβεστική, η οποία έφτασε στο σημείο έγκαιρα με αποτέλεσμα να προλάβει τα χειρότερα.

Οι πυροσβέστες χαρακτήρισαν πολύ παράξενο το περιστατικό, και τόνισαν ότι καλό είναι κάποιος που διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων να τον διατηρεί καθαρό και απαλλαγμένο από τροφές και οποιαδήποτε συσκευασία, αφού όπως αποδείχθηκε εκτός από τα παιδιά και τα ζώα μπορούν να τον ενεργοποιήσουν εύκολα!

Με στοιχεία από το BBC.