Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η ιστορία μιας αδέσποτης σκυλίτσας που έσωσε από βέβαιο θάνατο πέντε μικρά γατάκια.

Η Σερένιτι, όπως την βάπτισαν εργαζόμενοι σε κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων, έσωσε τα γατάκια όταν κουλουριάστηκε πάνω τους, και τα ζέστανε με την θερμότητα του σώματός της. Στο Οντάριο όπου και βρέθηκαν τα ζώα, το κρύο είναι τσουχτερό, με τις θερμοκρασίες αυτές τις ημέρες να πέφτουν κάτω από το μηδέν, στους -3 βαθμών Κελσίου.

Ένας «καλός Σαμαρείτης» είχε εντοπίσει την Σερένιτι να έχει τυλιγμένα τα γατιά με το σώμα της στην άκρη ενός δρόμου και ήρθε σε επαφή με το καταφύγιο ζώων, σύμφωνα με την ανάρτηση. Στην συνέχεια, ένας υπεύθυνος του οργανισμού πήγε στο σημείο και μετέφερε στο κέντρο περίθαλψης σκυλίτσα και γατάκια.

Αν και καλυμμένη από χιόνι, η αδέσποτη σκυλίτσα φρόντισε αυτά τα μωρά γατάκια, κάτι που συγκίνησε την εκπρόσωπο του κέντρου περίθαλψης ζώων που μάζεψε τα αδέσποτα, Μίριαν Αρμστρονγκ. «Ηταν κουλουριασμένα πάνω της. Τα γατιά δεν θα γλίτωναν από το κρύο του καναδικού χειμώνα χωρίς τη βοήθεια του σκυλιού», είπε χαρακτηριστικά.

Η Pet and Wildlife Rescue, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χειρίζεται το καταφύγιο ζώων στο Οντάριο του Καναδά, πόσταρε φωτογραφίες πριν από λίγες ημέρες, που δείχνει την Σερένιτι, μαζί με τα πέντε μαύρα γατάκια. «Το αξιολάτρευτο αδέσποτο σκυλί κρατά τα ‘μωρά’ του ασφαλή στο καταφύγιο σήμερα» αναφέρει η λεζάντα της viral ανάρτησης.

Τα έξι μέλη της ταλαίπωρης παρέας, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο όπου τους προσφέρθηκαν φροντίδες. Αφού ζεστάθηκαν, άρχισαν να ανακτούν δυνάμεις. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σωτήρια συνάντηση της Σερένιτι με τα γατιά, περίπου πέντε εβδομάδων που υιοθέτησε, παραμένουν άγνωστες.

Πάντως η σκυλίτσα συνεχίζει να δείχνει πολλή στοργή στα γατάκια και μετά την άφιξή τους στο καταφύγιο. Κατά την Άρμστρονγκ, πολλοί θέλουν να υιοθετήσουν μαζί τα έξι ζώα, αν είναι εφικτό, όμως τα γατάκια θα χρειαστεί να μείνουν στο κέντρο μερικές εβδομάδες ακόμη, για να ολοκληρωθεί η αποπαρασίτωση στην οποία υποβάλλονται.

Our stray sweetheart is keeping her “babies” safe at the shelter tonight!

Δημοσιεύτηκε από Pet and Wildlife Rescue στις Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019