Παράλογο θα ήταν μετά από την τεράστια επιτυχία του «Joker», να μην ακολουθήσει το sequel του φιλμ που συνεχίζει να… σπάει ταμεία κι όλα δείχνουν πως μετά τη Βενετία όπου κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι, έχει εξασφαλίσει και τουλάχιστον μία θέση στην κούρσα των Οσκαρ.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο Χοακίν Φίνιξ και ο Τοντ Φίλιπς και άνθρωποι της Warner Bros, έλεγαν ότι θα εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο για sequel του «Joker» κάτι που πλέον αποτελεί βεβαιότητα.

Όπως αναφέρει το «Hollywood Reporter», η εταιρεία παραγωγής και ο σκηνοθέτης έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για την συνέχεια του «Joker» και την αναζήτηση της ιστορίας σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Σκοτ Σίλβερ, και με την συμμετοχή του Χοακίν Φίνιξ.

Τα χέρια φέρεται να έδωσαν οι βασικοί συντελεστές του φιλμ, όταν η ταινία ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις, με τα μισά να πηγαίνουν στη Warner Bros και τα υπόλοιπα να μοιράζονται στα δύο στις εταιρείες Village Roadshow και Bron Studios που συμμετείχαν στην παραγωγή. Ο Φίλιπς που έχει συμφωνήσει για ποσοστά επί των κερδών αναμένεται να δει στον λογαριασμό του να μπαίνουν 100 εκατομμύρια δολάρια!

Να σημειωθεί ότι ο «Joker» κόστισε μόλις 60 εκατομμύρια, ενώ έφερε πίσω 18 φορές το κόστος του και το ταμείο ακόμη γεννάει δολάρια. Για να ακριβολογούμε το φιλμ έβγαλε τα έξοδά του μόνο από τις αγορές της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Τι θα μπορούσε όμως να έχει στο επίκεντρο η συνέχεια του «Joker», που το πιθανότερο είναι να μην είναι έτοιμο πριν από τις αρχές του 2021. Ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες ιδέες σχετικά. Ο Φίλιπς φαίνεται πως σκέφτεται την προσωπική ιστορία άλλων κακών παιδιών της DC, ίσως του Λεξ Λούθορ. Ωστόσο, ακόμη κι αν ο Φίνιξ δεν θα είναι ο κεντρικός ήρωας αυτή τη φορά, θα έχει κομβικό ρόλο στις εξελίξεις.

Μόνο τυχαία φαίνεται πως ο Φίλιπς δεν ανήρτησε χθες φωτογραφίες από τα παρασκήνια, με τον διάσημο ηθοποιό σε ορισμένες από τις καλύτερες σκηνές του ως Άρθουρ Φλεκ.

https://www.instagram.com/p/B4ktFgip0Th/