Μια απροσδόκητη ψαριά, είχαν χθες Τετάρτη οι ψαράδες της σκιαθίτικης μηχανότρατας «Ματούλα και Δημήτριος» ΙΙ ΝΣ 31 κατά την εξόρμησή τους στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων, ανοιχτά του Πλατανιά, μεταξύ Σκιάθου, Εύβοιας και Πηλίου.

Έπιασαν, έναν καρχαρία, που είναι γνωστός ως προσκυνητής ή σαπουνάς ή παπάς, που ξεπερνούσε σε μήκος τα 4 μέτρα και σε βάρος τα 400 κιλά και είχε κεφάλι γύρω στα 80 εκατοστά!

«Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο. Όχι μόνο εμείς, αλλά και άλλες μηχανότρατες έχουν αντίστοιχες ψαριές στο "Μπουγάζι" μεταξύ Κουκουναριών και Τρικεριού» είπε ο έμπειρος ψαράς και ιδιοκτήτης της μηχανότρατας Δημήτρης Γκιαουράκης σε τοπικά μέσα.

Τα νερά είναι κατάλληλα και οι επισκέψεις πολλές συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω καρχαρίας, παρόλο που ζει σε μεγάλο βάθος τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και συχνότερα την εμφάνισή του σε πιο αβαθή νερά στις θάλασσες των Σποράδων.

Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία, που βρίσκεται σε όλες τις εύκρατες θάλασσες, έχει συνήθως γκρίζο-καφέ χρώμα και συχνά φέρει στίγματα, παρά το μέγεθός του, που μπορεί να αγγίξει τα 12 μέτρα και τους 19 τόνους, είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο, καθώς τρέφεται αποκλειστικά με μικρά ψάρια και πλαγκτόν. Μάλιστα, είναι προστατευόμενο είδος.

Ετσι λίγο μετά την αιχμαλωσία του από τους ψαράδες της σκιαθίτικης μηχανότρατας ο καρχαρίας αφέθηκε ελεύθερος στα νερά των Σποράδων από τον καπετάνιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από