Τον προπομπό των μελλοντικών ηλεκτρικών, SUV με κουπέ …φυσιογνωμία αποκαλύπτει η KIA, μέσω του Futuron Concept που κλέβει αυτή την εβδομάδα τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο με την φουτουριστική εμφάνιση, όσο και με την τεχνολογική του αρτιότητα. Το Futuron ( που το όνομα του προέρχεται από δύο λέξεις, Future που σημαίνει μέλλον και on ( ανοιχτό)  πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών Κίνας στη Σαγκάη. Εκτός από τις δυναμικές γραμμές του, το σπορτίβ SUV Coupe ενσωματώνει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η κορεατική φίρμα αναφέρει ότι, στο συγκεκριμένο μοντέλο έχει επιτευχθεί η μέγιστη οικονομία στο βάρος του οχήματος, με την δίαιτα να έχει αγγίξει σχεδόν όλα τα μηχανικά του μέρη χάρη στην χρήση πανάλαφρων υλικών. Το χαμηλό προφίλ του αυτοκινήτου στο εμπρός τμήμα, οι μεγάλες του διαστάσεις – με το μήκος να αγγίζει τα 4,85 μέτρα – και το μεγάλο μεταξόνιο των 3 μέτρων αποκαλύπτει τις σχεδιαστικές …ορέξεις για την σχεδιαστική «φόρμα» που θα υιοθετήσουν τα μελλοντικά της μοντέλα στο μέλλον.

Επίσης, η φίρμα αναφέρει, ότι, έχει επιτευχθεί το καλύτερο μέγιστο ύψος απόστασης του οχήματος από το έδαφος, ώστε να μπορεί να κινείται με άνεση και σε εκτός δρόμου διαδρομές.  Φυσικά, οι μεγάλες διαστάσεις του ευνοούν την τοποθέτηση στο πάτωμα του αυτοκινήτου μιας μεγάλης μπαταρίας που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ, η τοποθέτηση στο πιο χαμηλό σημείο , βελτιώνει το κέντρο βάρους του οχήματος και την επίτευξη της καλύτερης οδικής συμπεριφοράς του.

Το πιο σημαντικό στοιχείο, ότι το αυτοκίνητο είναι …ζωσμένο από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, κάμερες, ραντάρ και άλλα, όλα στην υπηρεσία της αυτόνομης οδήγησης , του τέταρτου και του προτελευταίου επιπέδου, σε αυτό δηλαδή, όπου επιτρέπεται η κίνηση του οχήματος δίχως ο οδηγός να κρατά το τιμόνι ή να έχει το βλέμμα του στον δρόμο. Για αυτό το λόγο και τα καθίσματα , ακόμη και του οδηγού, μπορούν να πάρουν θέση ανάπαυσης, όπως στους επιβάτες της πρώτης θέσης των αεροπλάνων! Εργονομικό και κυρίως οδηγοκεντρικό είναι και το ταμπλό του, που είναι «χτισμένο» γύρω από τον οδηγό, όπως των πιλοτηρίων των αεροσκαφών, ενώ, το νέο μοντέλο φέρει πλήρη σύνδεση με το διαδίκτυο, πληροφορώντας τον οδηγό για ότι χρειαστεί κατά την διάρκεια της οδήγησης.