Εναν ασυνήθιστο τρόπο για να βοηθήσει τους αδέσποτους σκύλους επέλεξε ένας ζωόφιλος ιερέας στη Βραζιλία.

Ο Joao Paulo Araujo Gomes, που ζει στην πόλη Γκραβατά, όπου υπάρχουν πάρα πολλά αδέσποτα ζώα, αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα, για να τα σώσει.

Τι έκανε; Σε μια κυριακάτικη λειτουργία άνοιξε… τις πόρτες της εκκλησίας κι έβαλε μέσα στο ναό αδέσποτα ζώα που συγκέντρωσε, αισιοδοξώντας πως οι πιστοί θα τα υιοθετήσουν, κάτι που έγινε.

Όσα δεν υιοθετούνται, φιλοξενούνται στο πρεσβυτέριο του ιερέα και κάθε Κυριακή τα… παρουσιάζει στους πιστούς, ώστε να υιοθετηθούν από τους κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα, κι ενώ η λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανέφερε ο ιερέας στη Metro, «συζητάμε για τους σκύλους στους δρόμους, για τον σεβασμό που τους αξίζει και για το πώς να τους προστατεύουμε».

Επίσης η εκκλησία βοηθάει σε ένα πρόγραμμα στείρωσης, στόχος του οποίου είναι να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων, αλλά και στην περίθαλψη ζώων, που έχουν κακοποιηθεί ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ο Joao Paulo Araujo Gomes έχει υιοθετήσει τρεις σκύλους, ενώ μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να δώσει για υιοθεσία σε οικογένειες, δεκάδες άλλα αδέσποτα ζώα.

Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες: