Οργισμένη ανακοίνωση κατά του Μάκη Βορίδη με αφορμή τις δηλώσεις του περί αναπηρίας εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ αναφέρει ότι οι δηλώσεις του υπουργού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως και με τον αντιρατσιστικό νόμο. Ζητεί μάλιστα από τον πρωθυπουργό «να ανακαλέσει τον υπουργό στην τάξη άμεσα».

«Και με τον κ. Βορίδη δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί και δεν είναι ανάπηρος» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης, σχολιάζοντας το περιστατικό με τον βηματισμό κοριτσιών στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας, ανέφερε: «Με ένα παιδί που είναι 16 ετών μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουνε», ενώ σε διευκρινιστική του δήλωση έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του.

Αντιδράσεις

Η δήλωση του κ. Βορίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση- ο οποίος χαρακτήρισε «γνήσιο ακροδεξιό» τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης- αλλά και του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που χαρακτήρισε την επίμαχη ατάκα απαράδεκτη και προσβλητική και κάλεσε το στέλεχος της κυβέρνησης να την αποσύρει.