Με τη βοήθεια του καιρού χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση και παρουσία βουλευτών, η παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ξεκίνησε ακριβώς μόλις πέντε λεπτά μετά τις 11.00.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση με τη σύζυγό και το γιο του.

Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πρώτοι παρέλασαν οι ανάπηροι πολέμου από την Κύπρο. Ακολούθησαν οι κομάντος που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο, ποντιακά σωματεία, σύλλογοι Μακεδονομάχων και απόστρατοι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr, οι σύλλογοι των Μακεδονομάχων επέλεξαν να τραγουδήσουν τη «Μακεδονία ξακουστή», περνώντας από την εξέδρα των επισήμων και χειροκροτήθηκαν. Κρατούσαν μάλιστα πλακάτ με σύνθημα «Έλληνες σώστε τη Μακεδονία». Τα σωματεία Μακεδονικού Αγώνα επίσης έλεγαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης: Το πλακάτ για την Μακεδονία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Στις 12.15 ολοκληρώθηκε η διέλευση των πολιτικών τμημάτων και η φιλαρμονική του Δήμου αντικαταστάθηκε από τη στρατιωτική μπάντα για να ανοίξει η κεντρική στρατιωτική παρέλαση.

Οι Ευζωνοι άνοιξαν την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης πραγματοποιήθηκαν πτήσεις των αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιθετικά Ελικόπτερα AH-64, Ελικόπτερα Αναγνώρισης ΟΗ-58 KIOWA, UH-1H, F-16, Μ 2000-5 και F-4E.