Ένα βήμα πριν από το ταξίδι της ελπίδας στη Βοστώνη βρίσκεται ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ, ο οποίος ξεσήκωσε κύμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και συγκέντρωσε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ακολουθήσει μια πρωτοποριακή θεραπείας για τη τη νωτιαία μυική ατροφία.

Όπως ενημέρωσε η οικογένειά του, μέσω της σελίδας «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ» στο Facebook, το τελικό απαιτούμενο ποσό για τη χορήγηση του φαρμάκου και τη νοσηλεία διαμορφώθηκε στα 2.870.000.

Ωστόσο όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «δεν γνωρίζουμε υπόλοιπες χρεώσεις όπως πχ ορθοπεδικα βοηθήματα που θα χρειαστούμε σίγουρα».

Όσον αφορά, το ταξίδι στη Βοστώνη, όπως ενημερώνουν οι γονείς «έχουμε κάνει αίτηση για έκδοση διαβατηρίων. Μόλις είναι έτοιμα θα ξεκινήσουμε διαδικασίες για βίζα. Ελπίζουμε να γίνει τάχιστα, δεδομένης της επείγουσας κατάστασης».

Επίσης, αναφορικά με το νοσοκομείο που θα αναλάβει τη θεραπεία στη Βοστώνη «περιμένουμε να μας στείλει το νοσοκομείο της Βοστώνης τη συγκεκριμένη ημερομηνία που θα πρέπει να είμαστε εκεί».

«Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας, είναι διαδικαστικά θέματα που πρέπει να λυθούν. Να είστε όλοι καλά και παρακαλώ, συνεχίστε να προσεύχεστε για το αγγελούδι μας!!!» καταλήγει η ανάρτηση της οικογένειας.

Μετά από απορίες που λάβαμε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε που βρισκόμαστε:1. Το τελικό απαιτούμενο ποσό για τη…

Δημοσιεύτηκε από Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ στις Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Αμείωτη η στήριξη στον Παναγιώτη-Ραφαήλ

Την ίδια στιγμή, η στήριξη του κόσμου στον μικρό Παρανγιώτη-Ραφαήλ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Το «κύμα» ανθρωπιάς ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έχει ξεπεράσει το ελάχιστο όριο που είχαν θέσει για την μετάβαση του στην Βοστώνη.

Οι δωρεές που απλού κόσμου έφτασαν τα 3,4 εκατομμύρια ευρώ με την οικογένεια του μικρού αλλά και την MDA ΕΛΛΑΣ (Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρωμυϊκές Παθήσεις) να ευχαριστούν τους 100.000 δωρητές.

Σε νεότερη ανακοίνωση του το Σωματείο ευχαρίστησε και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια «για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του, στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη».