Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης άφησε για λίγο το… πληκτρολόγιο και  τους τσαμπουκάδες μέσω του facebook  προς τους πολιτικούς αντιπάλους και πρωταγωνίστησε σ΄ ένα ακόμη επεισόδιο στη Βουλή, χρησιμοποιώντας πεζοδρομιακές εκφράσεις.

Τα νέα κατορθώματα Πολάκη έγιναν στην πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Φαίνεται πως η πίεση που ασκείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την Προανακριτική που συγκροτήθηκε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο οδηγεί ορισμένους στο κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης  να βγαίνουν εκτός ορίων.

Ο Παύλος Πολάκης θυμήθηκε τον παλιό… καλό εαυτό του και άρχισε τις απειλές και τις βρισιές, αυτή τη φορά εντός του κοινοβουλίου, προκαλώντας την οργή των υπολοίπων κομμάτων.

Πώς ξεκίνησε η ένταση

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Προανακριτικής,  οι βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν να εξαιρεθούν ως μέλη από τη σύνθεση της επιτροπής οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, με την αιτιολογία ότι θα κληθούν να καταθέσουν σε αυτήν για δηλώσεις που είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι και διαπληκτισμοί με τις φωνές να διαπερνούν τις κλειστές πόρτες της Επιτροπής.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε την άμεση εξαίρεση των δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να έρθουν ως μάρτυρες. Το ίδιο επιχείρημα υποστήριξε νομικά και ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης φέρεται να είπε ότι «μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ», ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να είπαν ότι δεν αποχωρούν, έως ότου εξεταστούν ως μάρτυρες.

Οι επίμαχοι διάλογοι και το… ξέσπασμα Πολάκη

-Β. Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης

-Π. Πολάκης: Ειναι παπ@@@ς αυτά

-Δ. Μαρκοπουλος: Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή

-Π. Πολακης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες

-Δ. Μαρκόπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;

-Κ. Καραγκούνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση

-Γ. Ραγκούσης: Αυτή η πρόταση είναι πραξικόπημα.