Η Toyota ποντάροντας στο μέλλον και τις αστικές μετακινήσεις του αύριο,  αναμένεται να παρουσιάσει, αύριο,  στις 24 Οκτωβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο ένα μικρό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Ultra-compact BEV, που έχει βλέψεις να μπει στην παραγωγή τον επόμενο χειμώνα, του 2020.

Μάλιστα, τα πρώτα λανσαρίσματα θα γίνουν στην Ιαπωνία, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Το ιδιαίτερα μικρό όχημα θα έχει ένα χαρισματικό για τις αστικές μετακινήσεις μήκος , τα 2,49 μέτρα , που είναι κατά πολύ μικρότερο από το πρώτο smart! Oι υπεύθυνοι της ιαπωνικής φίρμας αναφέρουν ότι είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο αυτοκίνητο, για τις καθημερινές μετακινήσεις. Το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα του είναι η αυτονομία του που περιορίζεται – μετά από μια πλήρη φόρτιση – στα 100 χιλιόμετρα ( αρκετά παραπάνω από τον μέσο όρο που διανύει ένας οδηγός σε καθημερινή βάση μέσα στις πόλεις).

Πάντως, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 60 χλμ./ώρα (αρκετά περιορισμένη ακόμη και για τις αστικές διαδρομές) και χρειάζεται περίπου 5 ώρες για να φορτίσει. Η Toyota δεν θα σταθεί μόνο στην επιβατική έκδοση, αλλά, θα υπάρχει και η επαγγελματική εκδοχή, η Ultra-compact BEV Concept που θα  έχει ίδιες διαστάσεις και τα ίδια χαρακτηριστικά κίνησης με το επιβατικό μοντέλο, αλλά θα έχει μία μόνο θέση για τον οδηγό ώστε να μεγαλώσει ο αποθηκευτικός χώρος.