Καταδίκασε απερίφραστα την εμπλοκή δυνάμεων καταστολής -όπως είπε- στην υπόθεση της παρακολούθησης της ταινίας Joker από ανηλίκους η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Πολιτισμού, η Λίνα Μενδώνη ερωτήθηκε για την υπόθεση με την ταινία Joker και τις καταγγελίες ότι μετά από αναφορές υπαλλήλων του υπουργείου, η αστυνομία έσπευσε σε δύο κινηματογράφους για να απομακρύνει ανήλικους από την αίθουσα, δεδομένου ότι η ταινία είναι κατάλληλη για άνω των 18 ετών.

Η υπουργός Πολιτισμού καταδίκασε τα περιστατικά:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειες τους. Είμαι εντελώς αντίθετη με τον τρόπο που έγινε ο έλεγχος από τις δυο κύριες. Έχω ζητήσει ΕΔΕ για να διαλευκανθεί πως έγινε ο χειρισμός του θέματος και αν το ήξερε η αρμόδια τμηματάρχης κυρία Αλεξομανωλάκη».

Το περιστατικό όπως το περιέγραψε η Λίνα Μενδώνη

Επιπλέον, η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στα γεγονότα, λέγοντας:

«Οι δυο κύριες είναι υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού και μέλη της πρωτοβάθμιας γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία παρέχει έργο για την κατάταξη κινηματογραφικού έργου. Τα μέλη της επιτροπής έχουν δελτία ελευθέρας εισόδου σε χώρους ακροαμάτων και θεαμάτων για έλεγχο.

»Οι συγκεκριμένες κύριες υπερέβησαν το όριο αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζω δυνάμεις καταστολής. Ελέγχω σημαίνει κοιτάζω αν ο αιθουσάρχης τηρεί τους κανόνες. Αυτό από το φωνάζω τις δυνάμεις καταστολής απέχει πολύ».

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επιπλέον, η Λίνα Μενδώνη εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τήρησε.

Συγκεκριμένα είπε: «Η προσπάθεια που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση να χειριστεί το θέμα πολιτικά είναι ατυχης. Είχε περιθώριο να διορθώσει το θεσμικό πλαίσιο. Δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε γιατί τα δελτία είσοδο υπογράφτηκαν το 2016 από την κυρία Βλαζάκη.»