Συνάντηση με την φαρμακευτική Avexis θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, αποτυπώνοντας την έντονη κινητικότητά του για το θέμα, με επαφές εντός και εκτός Ελλάδας.

Πρόκειται για την εταιρεία στην οποία ανήκει η θεραπεία που ζητούν οι γονείς να χορηγηθεί στο μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστώνη.

Το τελευταίο διάστημα  και αφού ολοκληρώθηκε η επιστημονική γνωμάτευση όλων των ειδικών ο κ. Κικίλιας με “χειρουργικές” κινήσεις και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ στη Βοστώνη, σύμφωνα με την επιθυμία των γονέων του.

Μάλιστα στο πλαίσιο των επαφών του με την Αvexis έχει ζητήσει εδώ και μέρες τη χαμηλότερη δυνατή τιμή για τη νέα γονιδιακή θεραπεία, την οποία προσφέρει η  εταιρεία Avexis στη Βοστώνη , κάτι που όπως μαθαίνουμε θα είναι το κύριο θέμα της ατζέντας τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας .

Οι γνωματεύσεις όλων των ειδικών ιατρών αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα που υπαγόρευσαν την απορριπτική απόφαση στο αίτημα να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ στη Βοστώνη για να υποβληθεί σε πρωτοποριακή θεραπεία, δεν υπερνικούν τον ανθρώπινο παράγοντα.

Άλλωστε η  ήλωση του Βασίλη Κικίλια, ήταν σαφής σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την επιστημοσύνη και την αξιοπιστία του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου, αλλά, από εκεί και πέρα, ο ανθρώπινος παράγοντας είμαι πάντα στο επίκεντρο είναι το σημείο αναφοράς του . «Θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.