H Toyota ρίχνει τις πρώτες εικόνες από το νέο Yaris, μοντέλο που επικρατεί στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, για περισσότερο από 20 χρόνια. Το νέο μοντέλο φέρει εντελώς διαφορετική εμφάνιση, σε σχέση με αυτήν που είχαμε συνηθίσει.

Το μικρό μοντέλο μεγάλωσε ελαφρώς σε διαστάσεις, διαθέτει περισσότερο τεχνολογία, ενώ, η υβριδική τεχνολογία είναι αυτή που δεσπόζει στην γκάμα των μοτέρ με την οποία θα εξοπλίζεται το ιαπωνικό μοντέλο.

Σήμερα, το Yaris, με περισσότερο από 4 εκατομμύρια πωλήσεις, θέτει νέα στάνταρ στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης, της τεχνολογίας, με την συνδεσιμότητα να κερδίζουν έδαφος μέσα στην καμπίνα.

Με μήκος 3,94 μέτρα, το ιαπωνικό μοντέλο παραμένει άνετο για τέσσερις έως πέντε επιβάτες. Στο εσωτερικό του, η ψηφιακή οθόνη των 10 ιντσών και ο εξίσου ψηφιακός πίνακας δεσπόζουν στο εργονομικό ταμπλό. O eξοπλισμός του, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει το γνώριμο – από τα υπόλοιπα μοντέλα – πακέτο  συστημάτων υποβοήθησης Safety Sense 2.0, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται μέχρι και HUD (Head Up Display).

Εκτός από τα μοτέρ βενζίνης – τέλος οι κινητήρες ντίζελ – το νέο Yaris Hybrid φέρει ένα νέο υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων σε συνδυασμό με ένα ισχυρότερο μοτέρ ηλεκτρισμού. Το νέο υβριδικό σύνολο υπόσχεται ότι προσφέρει 15% περισσότερη ισχύ σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, ενώ, η οικονομία καυσίμου μειώθηκε κατά 25%. Τα μοτέρ βενζίνης είναι 1 λίτρου, σε δύο εκδόσεις. Ο 1.000άρης θα συνδυάζεται με πεντάρι μηχανικό κιβώτιο και ο 1.500άρης με 6άρι ή αυτόματο CVT.