Δείτε τους δύο εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βρείτε το κινητό σας ακόμα κι αν το έχετε σε αθόρυβη λειτουργία.

Είναι από τα πιο συνήθη προβλήματα όλων των περισσότερων ανθρώπων. Άλλωστε, πόσοι δεν έχουν χάσει το κινητό τους, έχοντας το στο αθόρυβο, και αναγκάστηκαν να κάνουν άνω κάτω το σπίτι τους για να το βρουν; Σχεδόν όλοι το έχουν πάθει και μάλιστα περισσότερες από μια φορές και δυστυχώς επειδή έχουμε μόνο ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι, θα συνεχίσουμε να το παθαίνουμε. Το καλό είναι πως το έχουν πάθει και εκείνοι που αποφάσισαν να δώσουν λύση σε αυτό το τόσο «σοβαρό» πρόβλημα που ταλανίζει τους πάντες. Έτσι έχουν ανακαλυφθεί δύο λύσεις για το πρόβλημα αυτό.

Η πρώτη λύση είναι με τη βοήθεια των παρασίτων. Ο τρόπος αυτός είναι σχετικά απλός. Καλείτε το κινητό σας από κάποιο άλλο σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και δεν κλείνετε την κλήση. Πάρτε ένα ασύρματο ραδιοφωνάκι στα χέρια σας και περπατήστε μέσα στο σπίτι σας. Όσο τα παράσιτα δυναμώνουν τόσο πιο κοντά είστε στο κινητό σας. Μπορεί να πρόκειται για έναν μπακαλίστικο τρόπο αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει να βρείτε το χαμένο σας κινητό στο πι και φι. Άλλωστε ο χρόνος είναι χρήμα. Δεν χρειάζεται να τον σπαταλάμε σε μικροπράγματα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι μια εφαρμογή, η οποία όμως αφορά μόνο τους κατόχους iPhone. Αν δεν βρίσκετε το κινητό σας και ανησυχείτε μήπως το έχετε ξεχάσει από πριν, φροντίστε από πριν, ακόμη και άμεσα, να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Find My iPhone. Πηγαίντε στο iCloud.com σε κάποιο laptop ή υπολογιστή, κάντε μια εγγραφή και κλικάρετε πάνω στο «Find My iPhone». Θα σας δείξει αμέσως που βρίσκεται το κινητό σας.