Για την τρομοκρατική επίθεση στο Αφγανιστάν  που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή μίλησε ο πιλότος Μιχάλης Πουλικάκος στην Ελεονώρα Μελέτη.

Περιγράφοντας τον απόλυτο εφιάλτη που έζησε όταν οι Ταλιμπάν έκαναν τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο που διέμενε, ο Μιχάλης Πουλικάκος περιγράφει καρέ καρέ την ομηρία του.

«Ως πιλότος αναζητούσα της περιπέτεια, γι’ αυτό δέχθηκα τη δουλειά στο Αφγανιστάν! Το Αφγανιστάν είναι εμπόλεμη ζώνη και κάθε μέρα χάνονται ζωές από βομβιστικές επιθέσεις. Μας έσωσε το γεγονός ότι πήγαμε πρώτοι για φαγητό! Θα ήμασταν τα πρώτα θύματα αν δεν είχαμε φύγει άμεσα.

Οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και μπήκαν πυροβολώντας στο εστιατόριο. Μόλις έπεσε το σκοτάδι άκουγες παντού εκρήξεις, φωνές, πυροβολισμούς. Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή μου ήταν όταν είδα ζωντανό το συνάδελφο μου.

Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου. Ο συνάδελφος μου ήταν κρυμμένος στο στρώμα του κρεβατιού για 12 ώρες!

85 φίλοι και συνάδελφοι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση. Η σύζυγος μου είναι ηρωίδα», είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Πουλικάκος.