To Nissan IMk EV αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα οδηγούμε τα επόμενα χρόνια. Θα είναι ηλεκτρικό, ευέλικτο και το πιο σημαντικό θα παρκάρει εντελώς μόνο του!

Με το συγκεκριμένο μοντελάκι, που αγγίζει σε μήκος τα 3,4 μέτρα, η ιαπωνική φίρμα φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο στο μέλλον θα οδηγούμε, θα τα τροφοδοτούμε με ενέργεια ( στην συγκεκριμένη περίπτωση ηλεκτρική) και θα μπορούν να είναι on – line κάθε στιγμή, σε κάθε διαδρομή, μιας και θα είναι πλήρως συνδεδεμένα.

Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με σχεδίαση, που όπως αναφέρει η Nissan ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο πόλης. Υπόσχεται να μειώνει το άγχος του οδηγού, τόσο με τις λιλιπούτειες διαστάσεις του, όσο και με το εσωτερικό του περιβάλλον που θα είναι πρωτίστως «χαλαρωτικό».

Όλες οι πληροφορίες – για την ταχύτητα, την αυτονομία κ.α.  – θα εμφανίζονται μέσω μιας οθόνης χωρίς πρίσμα, όπως στις 3D οθόνες. Εκτός από την προηγμένη αυτόνομη οδήγηση, θα φέρει μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης, όπως η δυνατότητα να κάνει κράτηση χώρου στάθμευσης, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να είναι μέσα σε αυτό. Όταν, ο οδηγός ενεργοποιεί την συγκεκριμένη λειτουργία από το smartphone, και όταν θελήσει να επιβιβαστεί εκ νέου, απλά, με το πάτημα ενός κουμπιού το αυτοκίνητο έρχεται  σε αυτόν, εκεί που τον είχε αφήσει πριν παρκάρει. Το  IMk κρατά τους επιβαίνοντες  συνεχώς online,  με την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας, όντας ένα αυτοκίνητο που θυμίζει περισσότερο ένα τεχνολογικό δωμάτιο.

Ακόμη και οι πίσω επιβάτες, μπορούν να απολαμβάνουν μέσω διαδραστικών οθονών, το περιβάλλον που υπάρχει γύρω τους ή και πίσω από αυτό. Εμπνευσμένη είναι και η σχεδίαση του. Για παράδειγμα, ο προφυλακτήρας, οι τροχοί, τα ελαστικά, τα παράθυρα, οι πίσω προβολείς, η οροφή και άλλα στοιχεία  είναι εμπνευσμένα από ένα λεπτό σπάγκο,  φτιαγμένο από Ιαπωνικό ρύζι.

Η πρωτοποριακή του μάσκα, η οποία αντικαθιστά τις γρίλιες που συναντάμε σε βενζινοκίνητα οχήματα, αντιπροσωπεύει ένα νέο στοιχείο υπογραφής στην επαναπροσδιορισμένη γλώσσα σχεδιασμού που θα φέρει στο μέλλον η φίρμα.

Το νέο Nissan IMk EV αποτελεί ένα από τα 14 νέα μοντέλα που θα προβάλλει στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου στο Τόκιο, στα τέλη Οκτωβρίου.