Η έντονη αδιαθεσία που ένιωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, την ώρα που βρισκόταν στον «αέρα» της εκπομπής του Alpha «Εκτός γραμμής», προκάλεσε αναταραχή στο πλατό.

Ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος. «Θα μου επιτρέψετε επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος να αποχωρήσω» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα μετά, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατέρρευσε. Ωστόσο στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Κι αυτό, καθώς εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται στο κτίριο ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα.

Η συγκλονιστική αφήγηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star, o γιατρός του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε ανάνηψη κατά το διάστημα των 15 λεπτών που έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει.

«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων ο Γιάννης Λύρας.

«Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα» πρόσθεσε.

Πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος

Ο κ. Λύρας τόνισε πως «ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο» και πρόσθεσε πως οι γιατροί πριν γίνουν πλαστικοί είναι εκπαιδευμένοι και στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση των ασθενών στα επείγοντα.

Μάλιστα, παρομοίασε αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κύριος Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση».

Βγήκε από το χειρουργείο – Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής διαγνώστηκε με οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Αμέσως, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως.

Η επέμβαση του Πέτρου Τατσόπουλου, η οποία διήρκεσε 5 ώρες περίπου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Λίγο μετά, ακολούθησε και το επίσημο ανακοινωθέν του Νοσοκομείου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος.

Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό.

Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».