Η καταστροφή του Ισραήλ «δεν είναι πλέον ένα όνειρο, αλλά ένας εφικτός στόχος» δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί.

Μετά από τα πρώτα 40 χρόνια «της Ισλαμικής Επανάστασης, καταφέραμε να έχουμε τη δυναμικότητα να καταστρέψουμε το αγύρτικο σιωνιστικό καθεστώς», είπε ο Σαλαμί, σύμφωνα με το Sepahnews, τον επίσημο ιστότοπο των Φρουρών.

«Στη δεύτερη φάση (της Επανάστασης) αυτό το απειλητικό καθεστώς πρέπει να σβηστεί από τον χάρτη και αυτό δεν είναι πλέον μια ιδέα ή ένα όνειρο, αλλά ένας εφικτός στόχος», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του αυτόνομου και επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν έκανε αυτές τις δηλώσεις στην Τεχεράνη σε μια συνάντηση των διοικητών των Φρουρών, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, σε μια περίοδο που πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι οι κλιμακούμενες εντάσεις Τεχεράνης, Ουάσινγκτον και των δυτικών συμμάχων μπορεί να οδηγήσουν σε μια ανάφλεξη στην περιοχή.

Τις δηλώσεις Σαλαμί ενάντια στο Ισραήλ αναμετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων Tasnim και Fars.

Οι απειλές του διοικητή των Φρουρών έγιναν ενώ οι Εβραίοι στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν από χθες την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά (Rosh Hashanah).

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί με αναρτήσεις στα περσικά, στα αγγλικά και τα εβραϊκά, στο twitter ευχήθηκε «μια χαρούμενη πρωτοχρονιά στους εβραίους συμπατριώτες του…»

Στο Ιράν σήμερα ζουν μερικές χιλιάδες Εβραίοι, που εγκαταστάθηκαν κυρίως στην Τεχεράνη και το Εσφαχάν και το Σιράζ – μεταξύ 80.000 και 100.000 πριν από την Ισλαμική Επανάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ