H Ζήνα είναι το μοναδικό γεράκι στον κόσμο που καταρρίπτει drones. Λαμβάνει θέση, σημαδεύει το στόχο της και από το χέρι του εκπαιδευτή υψώνει τα φτερά της και με τα γαμψά της νύχια αρπάζει και καταρρίπτει το εχθρικό ιπτάμενο αντικείμενο. Και μετά στέκεται αγέρωχη.

H κάμερα του One Channel βρέθηκε στο καταπράσινο άλσος του Βοτανικού Κήπου. Εκεί όπου η Ζήνα κάνει τις καθημερινές της εκπαιδεύσεις. Υστερα από σκληρή δουλειά αρκετών μηνών έχει καταφέρει ήδη να χαλάσει 3 φορές τα σχέδια επίδοξων παπαράτσι.

Ο… γερακάρης

Ο Σταύρος Αθανασίου είναι ένας από τους ελάχιστους «γερακάρηδες» στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πουλιά και για σοβαρούς αστυνομικούς σκοπούς, απέναντι στις νέες απειλές που αναδύονται εξαιτίας της τεχνολογίας.

Ο λόγος, για τον κίνδυνο που εγκυμονεί αν τα drones πέσουν σε λάθος χέρια και χρησιμοποιηθούν σε εγκληματικές ενέργειες.

«Πάμε σε κάποια πρόσωπα που θέλουν ιδιωτικότητα και δεν θέλουν να διαρρεύσουν οι φωτογραφίες. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα με τα drones είναι και η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης. Οπως είδαμε και πρόσφατα γίνονται και θα γίνονται τέτοια πράγματα με τα drones, είναι δύσκολο κάποιος να συλληφθεί» λέει ο εκπαιδευτής της.

O Σταύρος είναι εκπαιδευτής άλλων 30 αρπακτικών πτηνών, ενώ παράλληλα είναι αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η σχέση του με τα ζώα είναι μοναδική. «Η σχέση στηρίζεται κυρίως στην εμπιστοσύνη και στην ανταμοιβή. Είναι ζώα που δεν μας υπηρετούν, τα υπηρετούμε εμείς. Είναι ελεύθερα και μπορούν να πάνε ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου θέλουν» επισημαίνει.

Πουλιά αγέρωχα που σχίζουν τους αιθέρες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα μαχητικά αεροσκάφη, όπως τα F-16 FIGHTING FALCON, έχουν σχεδιαστεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση.

Πηγή: onetv.gr