Εκδηλη ήταν η αμηχανία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Μια συνάντηση που έγινε λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον Λευκό Οίκο της απομαγνητοφωνημένης τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το βίντεο από την πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δύο άνδρες στην προσπάθειά του να καταπολεμήσουν την αμηχανία τους έκαναν αστεία ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Με καλέσατε στην Ουάσινγκτον, αλλά ξεχάσατε να μου πείτε ημερομηνία», είπε ο Ζελένσκι στον Τραμπ, εισπράττοντας το αμήχανο χαμόγελο του Αμερικανού.

«Καλύτερα στην τηλεόραση, παρά στο τηλέφωνο», συνέχισε αναφερόμενος στην επίμαχη τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η Ουκρανία είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες», τόνισε, με τη σειρά του, ο Τραμπ.

«Το ξέρω, από εκεί είμαι!», ήταν η αποστομωτική απάντηση του Ζελένσκι και αμέσως έκανε το παράπονό του.

Ζελένσκι: Ουδείς με πίεσε στο τηλεφώνημα με τον Ντόναλντ Τραμπ

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι «ουδείς» του άσκησε πίεση, αναφερόμενος στη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μια συνδιάλεξη που αποτελεί το επίκεντρο πολιτικού σκανδάλου στην Ουάσινγκτον.

«Ήταν μια καλή τηλεφωνική συνομιλία, κανονική», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη. «Κανείς δεν με πίεσε» για τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε επιμένοντας στο γεγονός ότι «δεν θέλει να εμπλακεί στις εκλογές στις ΗΠΑ».

«Λυπάμαι αλλά δεν θέλω να εμπλακώ στις δημοκρατικές ανοικτές … εκλογές στις ΗΠΑ», τόνισε μιλώντας στ΄αγγλικά.

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο της συνομιλίας δόθηκε στη δημοσιότητα. «Νομίζω ότι το διαβάσατε», είπε.

Ο Τραμπ τόνισε ότι επιθυμεί να «σταματήσει η διαφθορά» στην Ουκρανία και δήλωσε ξανά ότι «δεν υπήρξε πίεση» σε σχέση με τον Μπάιντεν, τον πολιτικό του αντίπαλο, στο τηλεφώνημα εκείνο.