Μια νέα, άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα για τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα, φανερώνει ότι, τρεις στους τέσσερις φιλοδοξεί να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στο εγγύς μέλλον.

Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της Ford, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φιλοδοξούν να αποκτήσουν κάποια στιγμή ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, με σχεδόν τους μισούς (το 45%) να θεωρούν ότι το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι θα σταματήσουν να φουλάρουν στα βενζινάδικα – μιας και η φόρτιση θα γίνεται στο σπίτι ή στην δουλειά με μια μπαλαντέζα ή ένας ταχυφορτιστή σε δημόσιο χώρο.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε τα εξής:

  • Σχεδόν 9 στους 10 (84%) ιδιοκτήτες ή υποψήφιοι αγοραστές υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων συμφωνούν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι απολαυστικά στην οδήγηση.
  • Οι 3 στους 4 καταναλωτές φιλοδοξούν να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα κάποια μέρα, από τους οποίους το 92% είναι Κινέζοι, το 73%Ευρωπαίοι και το 53% Αμερικανοί.
  • Σχεδόν οι 3 στους 4 (73%) ιδιοκτήτες ή υποψήφιοι αγοραστές υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων συμφωνούν ότι είναι εύκολη η απόκτηση και λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος.
  • Σχεδόν οι 9 στους 10 (87%) πιστεύουν ότι χρειάζεται ειδική πρίζα για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος.
  • Η έλλειψη υποδομής φόρτισης (49%), η σύντομη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (43%) και η ανάγκη για συχνή φόρτιση (38%) είναι οι κύριες ανησυχίες των αγοραστών για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος.