Ενώ καλά καλά η οικογένεια δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το σοκ της είδησης ότι το ροτβάιλερ, που από το 2011 είχαν στην οικογένεια, τραυμάτισε θανάσιμα το δύο μηνών βρέφος τους στα Γλυκά Νερά, εκείνοι καλούνται να πάρουν μια πολύ σημαντική απόφαση.

Πρόκειται για το μέλλον του σκυλιού, το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει στην «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία».

Εφόσον το ροτβάιλερ είναι ιδιόκτητο, οι επιλογές για αυτό είναι περιορισμένες. Είτε θα επιστρέψει στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιτρέπουν, με άπαντες να προσπαθούν να αποφύγουν το σενάριο της ευθανασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκύλος στο διάστημα που φιλοξενείται εκεί δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας, με αυτούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του να μιλούν για ένα ήρεμο ζώο, που δεν παρουσιάζει συμπεριφορά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν από την «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία» η οικογένεια προσανατολίζεται να ζητήσει πίσω το ροτβάιλερ, ωστόσο όχι για να επιστρέψει στο σπίτι τους, αλλά για να φιλοξενηθεί σε οικογενειακό σπίτι.

Παράλληλα, όπως είναι λογικό η φιλοζωική θέλει το καλύτερο δυνατό σενάριο για το σκύλο.

«Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ηταν πάντα υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας», είχε αναφέρει στη κατάθεσή του ο πατέρας της οικογένειας, εξού και το αίτημα να επιστρέψει το ροτβάιλερ στην οικογένεια παρά το τραγικό περιστατικό της 12ης Σεπτεμβρίου.

Έτσι, το τι μέλλει γενέσθαι θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες, αφού σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος ήταν να αποφευχθεί η ευθανασία του ζώου και να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Όπως και να χει όμως θα πρέπει να γίνουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, εφόσον ληφθούν υπόψιν και τα στοιχεία της δικογραφίας.

Μαζεύουν υπογραφές κατά της θανάτωσης του ροτβάιλερ

Την ίδια στιγμή στη σελίδα ηλεκτρονικών υπογραφών Avaaz έχει τεθεί προς συλλογή υπογραφών το αίτημα «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής».

Στην περιγραφή αναφέρονται τα εξής: «Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί. Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του.

»Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή,υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου,όσο υπεύθυνα «δουλεύεις» τον τετράποδο φίλο σου,τόσο πιο πολύ αυτή η «επένδυση» θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση. Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους.Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς…… ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από