Τη συμμετοχή της στις περιπολίες που διενεργεί στα στενα του Ορμούζ συνασπισμός χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αποφάσισε η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Την πληροφορία μεταφέρει η DW, η οποία επικαλείται πηγή στο Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας που επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το βασίλειο προσχώρησε στον Διεθνή Συνασπισμό Ναυτιλιακής Ασφάλειας.

«Η ένταξη του βασιλείου σε αυτή τη διεθνή συμμαχία υποστηρίζει περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες για την αποτροπή και αντιμετώπιση των απειλών στη ναυσιπλοΐα και το παγκόσμιο εμπόριο» ανέφερε Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στην εν λόγω συμμαχία έρχεται μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco, για την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν, ενώ η Τεχεράνη αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Εκτός από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία, στον ναυτικό συνασπισμό συμμετέχουν η Αυστραλία, το Μπαχρέιν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πλοία των χωρών αυτών περιπολούν το Στενό του Ορμούζ τη Θάλασσα του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο, με αντικειμενικό σκοπό να προστατεύσουν εμπορικά πλοία από ενδεχόμενες επιθέσεις.