Στο αρχείο βάζουν οι τουρκικές αρχές την κατηγορία περί κατασκοπίας που βάραινε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου 2018 στον Έβρο, όταν πέρασαν τα σύνορα πεζή και κρατήθηκαν για πέντε μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι δυο τους απελευθερώθηκαν στις 14 Αυγούστου 2018, έπειτα από 167 μέρες κράτησης, και επέστρεψαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα λοιπόν με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η κατηγορία περί κατασκοπίας μπαίνει στο αρχείο και θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του εισαγγελέα Ανδριανούπολης

Στην έρευνα που διενήργησε ο γενικός εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπίας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης των Μητρετώδη – Κούκλατζη. Μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου που είχαν μαζί τους, δεν εντοπίστηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο και γενικότερα δεν υπήρξαν επαρκή και συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία ότι έγινε στρατιωτική κατασκοπεία.

Πλέον το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από