Να υπερασπιστεί την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης του Ελληνικού όπου «βάλτωνε» για αρκετό διάστημα επιχείρησε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση του συντάκτη του Βήματος Άρη Ραβανού.

Ο κ. Τσίπρας  στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ερωτηθείς για το πως τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης υπογράμμισε ότι «κυβερνήσαμε για 4,5 χρόνια και καταφέραμε  να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης» ενώ όπως είπε «φτάσαμε σε ρεκόρ επενδύσεων το 2018».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «παραλάβαμε μία σύμβαση για το Ελληνικό . Σας θυμίζω ότι υπήρχαν διάφορα σχέδια. Έγινε διαγωνισμός  που κατέληξε σε μία σύμβαση» είπε για να προσθέσει.

«Είναι όντως μία εμβληματική επένδυση και διαπραγματευτήκαμε και αλλάξαμε τη σύμβαση. Κάναμε μία προσεκτική προσπάθεια ώστε να έχουμε σύμμαχο το ΣτΕ σε πιθανά προσκόμματα. Προχωρήσαμε με πολύ σοβαρό τρόπο. Φέραμε  μία υπόθεση που ήταν σχεδόν στο μηδέν στο 90% της ολοκλήρωσης. Έμενε η επένδυση. Να αποδείξει ο επενδυτής ότι έχει τα χρήματα να επενδύσει. Δουλέψαμε στενά με τον επενδυτή αλλά δουλέψαμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Δεν βάλαμε αρμόδιο υπουργό στέλεχος της επιχείρησης» τόνισε απαντώντας στον συντάκτη του Βήματος Άρη Ραβανό.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό για το οποίο κατηγορήθηκε από αρκετούς ότι με τις κινήσεις του δεν ήθελε την επένδυση.

«Μακριά από εμάς αυτή η αντίληψη. Θέλομε επενδύσεις αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση ότι δεν υπερασπιζόμαστε  τα συμφέροντα του Δημοσίου. Θέλουμε στρατηγικούς επενδυτές για να παράξουν προστιθέμενη αξία. Δεν έχουμε αντιεπενδυτικό προφίλ ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από