Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα της μείωσης των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος εξαπέλυσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι με το σχέδιο που είχε καταρτίσει η κυβέρνησή του, η χώρα θα είχε στόχο 2,5% το 2020 και όχι 3,5% όπως διαγράφεται τώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο «μαξιλάρι» που είχε δημιουργήσει η κυβέρνησή του και υπεραμύνθηκε το σχεδίου που είχε για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος που παράλληλα θα έδιναν το δημοσιονομικό χώρο για την εφαρμογή των φοροελαφρύνσεων που είχε ανακοινώσει. «Προσφέραμε λύση χωρίς να παραβιάζουμε τη συμφωνία» είπε.

Με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη όλα αυτά ακυρώθηκαν, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, αποφάσισε να απορρίψει το δικό μας σχέδιο και παρέπεμψε στις καλένδες το ζήτημα της μείωσης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος» σημείωσε. Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρωθυπουργός λέει ότι θα το επιτύχει επειδή θα προωθήσει «σκληρές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις».

«Θα δούμε αν θα υπάρξει ποτέ αυτή η διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Κι επειδή γνωρίζω πώς σκέφτονται οι εταίροι, θα είναι μια δύσκολη υπόθεση να έχουμε θετική ανταπόκριση» σημείωσε.

«Το 2020 θα πηγαίναμε σε λύση με 2,5%. Με απόλυτη ευθύνη της νέας κυβέρνησης πάμε με 3,5%» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϊδέασε, δε, για σκληρή κοινοβουλευτική μάχη σε ό,τι αφορά το ζήτημα του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, λέγοντας: «Θα είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον προϋπολογισμό τον Οκτώβρη, καθώς και στο Μεσοπρόθεσμο. Θα παρατηρήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα αναφέρουν ως στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από