Στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της διαχείρισης του μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι οι όμοροι δήμοι Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού θα συμμετέχουν στη διαχείριση, έχοντας ορατό και διακριτό ρόλο.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης, πέραν των κ. Χατζηδάκη και Πατούλη, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος και ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού Σ. Τσίρμπας.

Εκεί, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρόκειται για μία απόφαση στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης, πράγμα που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στην ανάγκη να δοθούν πόροι παράλληλα με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων προκειμένου, όπως ανέφερε, να είναι εφικτός ο στόχος της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης του Πάρκου και σημείωσε: «Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διαδικασία αξιοποίησης του Πάρκου προκειμένου να γίνει ένα «κόσμημα» για την Αττική και τους πολίτες της».

Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα στηριχθεί χρηματοδοτικά, για τη διαχείριση του Πάρκου και πρόσθεσε πως το υπουργείο θα συνδράμει υποστηρικτικά, όπου απαιτείται.