Το Golf GTI, με ιστορία 40+ ετών – ξεκινώντας από το 1976 και έχοντας στην καριέρα του 7 γενιές και 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις, συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή των προκατόχων του, με την σειρά Golf GTI TCR!

Το μυστικό της επιτυχίας του, ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος TSI που αποδίδει 290 ίππους  από τις 5.400 έως τις 6.400 σ.α.λ. προσφέροντας 45 ίππους επιπλέον από το Golf GTI Performance. Η μέγιστη ροπή του αγγίζει τα 380 Nm σε ευρεία περιοχή στροφών (από τις 1.950 έως τις 5.300 σ.α.λ.) προσφέροντας τη δύναμη που ζητά ο οδηγός κάθε φορά που πατά το δεξί πεντάλ. Συνδυάζεται με επτάρι αυτόματο κιβώτιο DSG, και η τελική του αγγίζει τα 260χλμ/ώρα –  με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού περιοριστή (Vmax limit) ενώ μία αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής διασφαλίζει το απαιτούμενο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο. Το Golf GTI TCR ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα.

Το σπορ πακέτο συμπληρώνεται από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που προέρχεται από το Golf GTI Performance και συνδυάζεται με τα οδηγικά προφίλ “ECO”, “NORMAL”, “SPORT” και “INDIVIDUAL”.

Εξωτερικά το αγωνιστικό λουκ συνοδεύεται από 19αρες ζάντες, και ελαστικά 235/35. Επίσης, υπάρχει και ένα πιο …αγριεμένο πακέτο με τροχούς Pretoria 19’’ σε glossy Black και σπορ (ημί-σλικ) ελαστικά 235/35 R 19 για χρήση σε πίστα. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει επιπρόσθετα την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic Chassis Control (DCC), αφαίρεση του Vmax limit, σπορ πίσω αμορτισέρ με πιο σφιχτή ρύθμιση και αντικλεπτικό σύστημα τροχών.

Το νέο Volkswagen Golf GTI TCR είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 48.700 €.