Πέρα από τις πανίσχυρες Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του Ολυμπιακού τον Ερυθρό Αστέρα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που δίνει το παρών για δεύτερη διαδοχική σεζόν στ’ αστέρια. Δύο σύλλογοι αδελφοποιημένοι με οπαδούς που διατηρούν πολύ στενές σχέσεις τίθενται αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην Ιστορία τους σε διοργάνωση της UEFA.

Ο Ερυθρός είναι απόλυτος κυρίαρχος εντός των συνόρων τα τελευταία χρόνια, μετρώντας δύο διαδοχικούς τίτλους. Το Μαρακανά του Βελιγραδίου είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά και οι οπαδοί των Πειραιωτών. Είναι τα αδέρφια τους και η ατμόσφαιρα θα είναι δεδομένα «καυτή» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Πέρυσι στη φάση των ομίλων επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Λίβερπουλ και απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας από τη Νάπολι. Φέτος, εναν χρόνο μετά την παρθενική του συμμετοχή στους ομίλους δείχνει πιο έτοιμος για την εμπειρία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον μαέστρο του, στον πάγκο.

Τελευταίο εμπόδιο των Σέρβων, η Γιουνγκ Μπόις με το 2-2 στην Ελβετία να δίνει στον Ερυθρό ελαφρύ προβάδισμα που αποδείχτηκε άκρως πολύτιμο καθώς στη ρεβάνς οι δύο ομάδες κόλλησαν στο 1-1 στο Μαρακανά που έδωσε την πρόκριση στους Ερυθρόλευκους της Σερβίας. Τέσσερις προκριματικοί γύροι και ο στόχος επετεύχθη για τον Ερυθρό που ζει το όνειρο.

Η αποχώρηση του επιθετικού, Ντέγιαν Γιόβελιτς, όπως και του αριστερού μπακ, Τέρζιτς, είναι σίγουρα πλήγματα για την ομάδα του Βελιγραδίου που έχει όμως κάποια «δικά μας» παιδιά, που βοήθησαν τα μέγιστα για τη νέα αυτή επιτυχία. Ο λόγος για τους: Μάρκο Μάριν, Ματέο Γκαρσία, Χοσέ Κάνιας και Μοχάμεντ Μπεν. Στο φετινό πρωτάθλημα ο Ερυθρός έχει μπει δυνατά και μετρά 4 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Προπονητής είναι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς γνωστός μας από την εξαιρετική δουλειά που είχε κάνει στον Πανιώνιο πριν αναλάβει τους Ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου. Η έδρα του είναι το «Ράικο Μίτιτς» χωρητικότητας 53.000. Γνωστό και ως Μαρακανά του Βελιγραδίου.