Κάποιοι την αντιπαθούν γι’ αυτό το χαρακτηριστικό της, άλλοι τη θαυμάζουν, ενώ ορισμένοι… τρελαίνονται νιώθοντας ότι παίζει διαρκώς με τα νεύρα τους. Καλά καταλάβατε αναφερόμαστε στην Παρθένο (στη φωτό μια από τις σταρ εκπροσώπους της, η μοναδική Σοφία Λόρεν, που στα 84 της επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την μεταφορά του βιβλίου «La vie devant soi» , σε σκηνοθεσία του γιου της, Εντοάρντο Πόντι), που γιορτάζει τα γενέθλιά της αυτή την περίοδο, και την εμμονή της με την τελειότητα. Την εκφράζει στη δουλειά κι όχι μόνο, καθώς θέλει να βελτιώνεται συνεχώς η ίδια, αλλά κι ο περίγυρός της, και συνάμα όλα να λειτουργούν άψογα, και για να το πετύχει αυτό ποτέ δεν χαλαρώνει, προσπαθεί σκληρά, δεν τα παρατά εύκολα και φυσικά δεν κάνει παραχωρήσεις.

Η εμμονή της στη λεπτομέρεια και η απέχθειά της στα… πασαλείμματα, που ξεπερνά  κι αυτή Κριών, Λιονταριών κι Αιγόκερων, είναι τέτοια που ενίοτε γίνεται κουραστική, καθώς μπορεί να κάνει συνεχώς αυστηρή κριτική και υποδείξεις , του τύπου «αυτό πρέπει να γίνει έτσι»… δοκιμάζοντας τα νεύρα σου, ωστόσο μεσοπρόθεσμα θα συνειδητοποιήσεις, ότι κοντά της τα οφέλη που θα αποκομίσεις είναι περισσότερα.

Κι αυτό όχι μόνο επειδή είναι οργανωμένη, λογική, παρατηρητική, κι εργάζεται σκληρά, με πλάνο κι όραμα και δεν ξοδεύει την ενέργειά της άσκοπα. Αλλά κι επειδή η Παρθένος, είναι από τα ζώδια που μπορείς να βασίζεσαι πάνω τους. Γνωρίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της και δεν θα τις αποποιηθεί, ενώ είναι στη φύση της να προσφέρει, να βοηθά κι αν χρειαστεί θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό σου και μετά, βέβαια, αν φταις, προετοιμάσου να την ακούσεις να στα ψάλλει. Παράλληλα, δε γίνεται ανταγωνιστική. Είναι αποτελεσματική, δουλεύει σχολαστικά, αλλά αθόρυβα και σταδιακά κερδίζει την εμπιστοσύνη όλων.

Το σημερινό μενού έχει προκλήσεις κι ευκαιρίες

Κατά τα λοιπά σήμερα Τρίτη το τρίγωνο του Άρη στην Παρθένο με τον Ουρανό στον Ταύρο φέρνει ξαφνικές προκλήσεις και ευκαιρίες σε καθημερινό και εργασιακό επίπεδο, μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να βγούμε από τη ρουτίνα και τη βαρεμάρα, καθώς ανατρέπονται δεδομένα, που πλέον δεν λειτουργούν, και να βάλουμε νέα πράγματα στη ζωή μας που θα μας αναζωογονήσουν.

Παράλληλα η Σελήνη από τον Καρκίνο μας καλεί να λύσουμε ανοιχτά ζητήματα οικογενειακής φύσεως, αν και η αντίθεση της με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω δεν βοηθάει να μείνουν τα πνεύματα ήρεμα. Βοηθητικά στην όποια προσπάθειά μας θα λειτουργήσουν κοινές αναμνήσεις από παλιότερες όμορφες στιγμές, και η ανάγκη μας να ξανανιώσουμε ασφαλείς και τη ζεστασιά της οικογένειας. Ετσι ή αλλιώς:

Καρκίνοι μην εγκλωβίζεστε στο παρελθόν, ζήστε το τώρα και γεμίστε το μελλοντικό άλμπουμ των αναμνήσεών σας.

Κριοί, Ζυγοί και Αιγόκεροι για χάρη του… παλιού, καλού καιρού ανέχεστε διάφορα, έτσι όμως σωρεύετε ένταση!

Δίδυμοι και Τοξότες φροντίστε να νιώσετε ασφαλείς σε συναισθηματικό κι οικονομικό επίπεδο και μετά αναζητάτε το επιπλέον.